Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Januari

Samråd om Björknäs-Värmdövägen pågår till 31 januari

Förslaget till ny detaljplan i området Björknäs-Värmdövägen är fortfarande ute på samråd. Du är välkommen att lämna dina synpunkter fram till den 31 januari.

Eftersom vi tvingades ställa in det planerade öppet hus-mötet om nytt förslag till detaljplan med kort varsel är samrådstiden förlängd till den 31 januari, så att alla berörda ska hinna sätta sig in i ärendet och lämna sina synpunkter. Förslaget presenteras vid ett digitalt samrådsmöte den 16 december. Här kan du ta del av presentationen som visades på mötet. (PDF-dokument, 4 MB)

Lägre och färre bostäder

Det nya förslaget har justerats efter tidigare samråd, då vi fick in många synpunkter om antalet bostäder och höjden på husen. Målet med planen är att skapa möjlighet för fler bostäder, men med stor hänsyn till områdets karaktär och skala. De flesta nya byggnader regleras till tre våningar, och ska ha brutet tak så att den översta våningen ser ut som en vindsvåning. Även kulörer och fasadmaterial är reglerade för att smälta in i den bebyggelse som redan finns i området. Du kan se alla ritningar, illustrationer och andra handlingar på nacka.se/bjorknas-varmdovagen Där finns också information om hur du kan lämna in dina synpunkter.

Välkommen att höra av dig med dina frågor

Om du har frågor om förslaget är du, som alltid, välkommen att höra av dig till projektets ansvariga. Här finns kontaktuppgifter: nacka.se/bjorknas-varmdovagen

Sidan uppdaterades: