Nacka kommun har en hög andel motiverade och stolta medarbetare som trivs med sina arbetsuppgifter och på arbetsplatsen. Den höga svarsfrekvensen, med 89 procent som besvarade undersökningen, visar på ett starkt engagemang hos Nacka kommuns medarbetare. Snittresultatet för de 43 frågor är jämförbara frågor med andra kommuner uppgår till 76 procent vilket är drygt tre procentenheter högre än resultaten i Zonderas jämförelsetal för kommuner.
Resultatet för de frågor som Sveriges kommuner och regioner (SKR) rekommenderar att alla kommuner följer upp varje år har ökat och ligger på 81, vilket är en enhet högre än SKR:s jämförelsetal. Nacka kommun uppvisar ett högre resultat än SKR:s jämförelsetal för alla tre områden som ingår i HME, det vill säga för områdena motivation, ledarskap och styrning. Förutom HME så följer kommunstyrelsen särskilt genomslaget för den grundläggande värderingen, den totala nöjdheten med arbetssituationen och andel medarbetare som skulle kunna rekommendera Nacka kommun. Även resultaten för dessa frågor är starka jämfört med Zonderas jämförelse med andra kommuner. Fler medarbetare, inom Välfärd skola, Välfärd Samhällsservice och vid enheter i stadshuset, instämmer i att de totalt sett är nöjda med arbetssituationen och fler kan även rekommendera Nacka kommun som arbetsgivare.
Särskilt starka områden i Nacka kommun jämfört med andra kommuner i Zonderas jämförelsedatabas är en bra introduktion, att förslag hanteras på ett bra sätt, genomslaget för den grundläggande värderingen och kunskapsdelningen. Områden som är förbättringsområden är, såsom tidigare år, gemensamt ansvarstagande och att ta tag i problem som hindrar att arbeta effektivt. Andra frågor att prioritera i utvecklingsarbetet är att tydliggöra vad som förväntas i arbetet och hur arbetsuppgifter ska prioriteras.
Nästa steg är att chefer och medarbetare på varje arbetsplats diskuterar resultaten och prioriterar åtgärder för att förbättra arbetsmiljön och verksamheten i sin helhet. Riskbedömning av resultatet och handlingsplaner med de åtgärder som varje arbetsplats prioriterar ska vara klara senast den 15 december.
Här kan du ta del av resultatrapporten (PDF-dokument, 152 kB)
Filerna kommer att bytas ut till tillgänglighetsanpassade dokument.
Sidan uppdaterades: