Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Skolläkare

Barn o Elevhälsan

Skolläkare

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Den centrala Barn- och elevhälsan i Nacka kommun söker skolläkare på 50% 

Är du läkare och tycker om att arbeta hälsofrämjande och förebyggande? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som skolläkare. Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag
Skolläkaren arbetar i första hand hälsofrämjande och förebyggande, men också åtgärdande på olika nivåer. Att samarbeta med skolsköterskan på skolläkarmottagningar med bl.a. att erbjuda hälsobesök av förskoleklass elever men också att utföra bedömningar.

• Ordination av  vaccinationer 

• Tillväxtbedömningar

• Skolios bedömningar 

• Hälsoundersökning av nyanlända elever

• Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) problematik enligt samarbetsrutiner

• Utfärdande av medicinskt utlåtande vid anpassad grundskola.

Samt att tillföra medicinsk kompetens som ett stöd på skolans EHT genom att identifiera problem eller symtom hos elever som är i behov av stöd eller medicinska insatser.


Din erfarenhet

Vi söker dig som har godkänd legitimation som läkare i Sverige samt för denna tjänst krävs att du har någon av följande specialistutbildningar:

  • barn- och ungdomsmedicin
  • barn- och ungdomspsykiatri
  • allmänmedicin


Det är meriterande om du även har:

  • erfarenhet av arbete som skolläkare inom elevhälsans medicinska insats (EMI)


Är det är du?
Som person har du god samarbetsförmåga och är bra på att kommunicera. Du har god förmåga att skapa relationer i ditt arbete, både med vårdnadshavare, elever och personal. Du är kreativ, lyhörd och flexibel i ditt arbetssätt för att nå samverkan på ett smidigt sätt.

Vi erbjuder
Ett utvecklande arbete som skolläkare. Med en grupp om fem skolläkare vilket ger en bra och nära teamkänsla, är det nära till kollegial kunskapsdelning. Läkarmöten sker en gång i månaden förutom professionsmöten och APT. På läkarmöten ges stöd i arbetat som skolläkare och aktuella medicinska råd och rön står på dagordningen. Hela EMI gruppen med skolläkare och skolsköterskor, som är 30 stycken, har professionsmöten en gång i månaden. Det ger en fin och god sammanhållning inom EMI.  APT sker också en gång i månaden med alla professioner inom Barn och elevhälsan, ca 75 stycken är vi då. Det är förutom skolläkare och skolsköterskor, skolpsykologer, skolkuratorer, specialpedagoger och logopeder. Det är en stor vinst att vi alla träffas och kan utbyta erfarenheter på dessa möten. 
Som anställd i Nacka kommun har du bland annat tillgång till förmåner som friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år, köp av SL-kort via nettolöneavdrag och en mångsidig intern stödfunktion. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad? 
Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Christina Leach på e-postadress christina.leach@nacka.se

 
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 2024-08-01 Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot att få din ansökan!

Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Länk här. 
Bakgrundskontroll kan komma att tillämpas. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering.

Besök gärna Nackas kommunala skolor och förskolors karriärsida här

Nacka är en av Sveriges mest attraktiva och välrenommerade kommuner. Med fokus på mål, resultat, hållbart medarbetarengagemang och ständig utveckling strävar Nacka efter att bli bäst på att vara kommun. Nacka kommun är arbetsgivaren för dig som med stor frihet förnyar och gör skillnad.

Barn- och elevhälsan i Nacka kommun är en central enhet inom Nackas kommunala skolor. Vår roll är att i samarbete med övrig personal inom förskola, grundskola och gymnasium främja elevernas lärande, utveckling och hälsa. Utgångspunkt är förskolans/skolans ansvar att skapa en god lärandemiljö för alla barn och elever. Barn- och elevhälsan består av skolläkare, skolsköterskor, kuratorer, psykologer, tal- och specialpedagoger, logopeder, språkpedagoger samt en hälso- och motorikpedagog. Våra unika kompetenser kompletterar pedagogernas kunskaper.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning:
Deltid
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Löneform:
Månadslön
Antal lediga befattningar:
1
Sysselsättningsgrad:
50%
Ort:
Nacka
Län:
Stockholms län
Land:
Sverige
Referensnummer:
2024/382
Publicerat:
2024-07-05 00:00:00
Sista ansökningsdatum:
2024-08-05

Sidan uppdaterades: