Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Skolstart för åk 1

Hjärligt välkommen till YBC, Young Business Creatives!

Här följer kort information om skolstarten.

Välkommen till ett nytt läsår på YBC!

YBC drar igång ett nytt läsår med 850 elever, sju nya lärare och byggstart på vår nya skolbyggnad.

Vi är en mycket populär gymnasieskola med en vision om att vi ska förändra världen och vi ser fram emot ett mycket fint läsår

Vi välkomna våra nya elever i åk 1 lite extra mycket. Är du ny elev på YBC hittar du all information och blanketter här. (PDF-dokument, 208 kB)

Välkomna på föräldramöte för vårdnadshavare i åk 1 onsdag 28/8 kl 17.30-19.00.

Elever och vårdnadshavare i åk 2 är välkomna till möte på skolan den 4/9 kl 17.30-18.30 på Torget plan 5.

Vårdnadshavare till elever i EKEK, NA och SAM träffas på Torget plan 5. Vårdnadshavare till elever i EKJUR, SAB och SAS träffas på Torget plan 4.

Läsårsstart åk 2 och åk 3 19/8 kl 9.00

Åk 2 startar på Torget plan 5 och åk 3 Torget plan 4.

Antagning till år 1

Vid frågor gällande ditt antagningsbesked till gymnasieskolan, vänligen kontakta gymnasieantagningen för vidare hjälp. Gymnasieantagningen har inga telefontider under sommaren utan går endast att nå via denna mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Svar på många frågor gällande antagningen hittar du på gymnaiseantgningens hemsida: https://gymnasieantagningen.storsthlm.se/

Den 12 augusti 2024 tar YBC själva över reservantagningen från gymnasieantagningen. Vi följer turordningen på gymnasieantagningens reservlista fram till den den 30 augusti. När det blir en ledig plats så ringer vi till den elev som står först på tur. Då använder vi de kontaktuppgifter som finns med på reservlistan vi får från gymnasieantagningen.

Från och med 30 augusti 2024 kan vi frångå gymnasieantagningens reservlista och göra en helhetsbedömning vid tillsättning av ledig plats. Står du inte med på gymnasieantagningens reservlista kan du skicka in en intresseanmälan via vår hemsida.

Har du inte blivit antagen till något av dina val? Kontakta då gymnasieantagningen gymnasieantagningen@storsthlm.se eller KAA (kommunala aktivitetsansvaret) i din hemkommun för vidare hjälp.

Ansökan till år 2 och år 3

För dig som redan går i gymnasiet men önskar byta till YBC finns det möjlighet att skicka in en intresseanmälan via vår hemsida. Du behöver även skicka med din nuvarande studieplan och betyg från åk 9. Vi kontaktar dig om du blir aktuell för en plats. Vid tillsättning av ledig plats tittar vi på meritvärde samt att din nuvarande studieplan stämmer överens med den sökta utbildningens studieplan.

I åk 2 har vi plats på vårt ekonomiprogram med inriktning ekonomi och ekonomiprogrammet med inriktning juridik. På samhällsprogrammet har vi plats på mediainriktningen och på samhällsinriktningen. På naturprogrammet har vi plats på inriktning natur.

I åk 3 har vi plats på vårt ekonomiprogram med inriktning ekonomi och juridik samt på naturprogrammet med inriktning natur.

Intresseanmälan hittar du här

Läsåret för våra nya elever i årskurs 1 startar torsdag den 15 augusti. Uppropen kommer att vara uppdelade i två omgångar enligt följande:

  • Kl. 09.00 Ekonomi-juridik, Samhälle-beteende och Samhälle-samhälle.
  • Kl. 09.30 Natur-natur, Samhälle-media och Ekonomi-ekonomi.

Upprop och information för alla nya elever i årskurs 1 är på YBC, plan 5 i Kunskapsgallerian. Efter uppropet, som skolledningen håller i, fortsätter introduktionen med klassen och mentorerna. Skoldagen pågår fram till ca 14.30-15.00.

De tre första skoldagarna är så kallde "uppstartsdagar" för att lära känna skolan, våra rutiner och dina nya klasskamrater. Under dessa dagar kommer du att äta lunch på skolan och skoldagarna är mellan ca 08.30-15.00. Exakta tider får du här på plats.

Om du önskar specialkost klickar du dig vidare till kommunens e-tjänst här.

Varmt välkommen!

Sidan uppdaterades: