Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Hjärtevärmande midsommarfirande mellan barn och äldre

Igår bjöd Vilans förskola in sina vänner från äldreboendet Danvikshem på ett minnesvärt midsommarfirande.

Vänskapen började med att barnen på Vilans förskola gav alla hjärtans dag-pyssel till sina äldre grannar. Det blev otroligt uppskattat och sedan dess har det fina samarbetet fortsatt tack vare engagerad personal på Danvikshem, med aktivitetsledaren Karin i spetsen, och biträdande rektor Ami och medarbetarna på Vilans förskola.

Karin har låtit de äldre måla och fika tillsammans med barnen och när Danvikshem genomförde sitt årliga lopp i våras stod förskolebarnen där med plakat och hejade på sina äldre vänner.

Nu bjöd förskolan in till midsommarfirande med sång och dans och glädjen var enorm. Ett av barnen läste upp ett tacktal för att deras nya vänner ville komma och fira midsommar med dem. Sedan var det dags för fika.

”Om din verksamhet finns intill ett äldreboende, sjukhem eller sjukhus, fråga dig; Vad händer om barnen ställer sig utanför och sjunger en sång? Vad händer om ni gör några bilder och skänker dem? Att glädja andra ger glädje tillbaka och i processen får vi in hela läroplanen på köpet, inte minst inom ämnesområdet Normer och värden”, säger Ami.

Våga göra – Våga dela och glad midsommar!

Sidan uppdaterades: