Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ännu mer distanskonst

Nu har treorna tagit studenten och ettorna och tvåorna haft sin skolavslutning, men innan det är helt dags för sommarlov vill vi bjuda på en sista omgång distanskonst som våra elever har skapat!

Undervisningen på distans har skapat både utmaningar och möjligheter för lärare och elever - och förstås också en massa känslor av olika slag. I kursen Grafisk illustration har spännvidden varit stor, vilket vi vill visa med två exempel.

Emelie Högberg i NN17a ger uttryck för sina känslor kring "corona-studenten" i form av en grafisk illustration, medan Isabell Olsson i SKD17 istället har valt att visa fartfyllda, coola "tanter" som agerar hjältar och förebilder.

Glad konstsommar!

Emelie Högberg

distanskonst3.jpg

Isabell Olsson

”Min idé var att illustrera coola tanter i en bildserie. Tanter som gör lite ovanliga och tuffa grejer, som att åka i en raket-rullstol eller slå sönder en gitarr, t.ex. Jag skissade upp dem på papper och fyllde i linjerna med svart tusch. De uppskissade bilderna fotades av och fördes in i programmet Procreate, där jag sedan färdigställde bilderna med färger och detaljer.”

cooltant_2.jpg

cooltant1.jpg

cooltant4.jpg

cooltant3.jpg

Sidan uppdaterades: