Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Digital final i NG:s poesifestival

Under våren har våra naturelever jobbat med poesi - ett projekt som kulminerade i Lyrikveckan och en poesitävling. Nu kan vi stolt presentera nio vinnardikter!

Under våren har ett stort antal naturklasser på NG fördjupat sig i poesi, med kulmen under Lyrikveckan då skolans korridorer och klassrum fylldes med poesi.

Affischer med dikter fanns att läsa här och var på hela skolan, lärare i olika ämnen inledde sina lektioner med att läsa upp en dikt och ett antal inspelningar gick att lyssna på via QR-koder. Och elever i TD3 bidrog med en fantastisk affisch:

Affisch poesifestival_besk_webb.jpg

Poesitävlingen

I varje klass som deltog har eleverna fått skriva dikter och sedan rösta fram tre favoriter bland den egna klassens dikter. Därefter har en jury, bestående av lärare och skolbibliotekarier, valt ut en finalist från varje klass.

Planen var att ha final i aulan, med skådespelare som läste upp dikterna och liveomröstning där eleverna korade årets vinnardikter. På grund av corona-situationen kunde någon aulasamling inte genomföras, men istället kom skådespelarna Cecilia Nilsson och Otto Hargne till skolan och läste in elevernas dikter framför kameran.

Eleverna i de deltagande klasserna fick sedan rösta i en sista omgång, på sin favoritdikt bland de tio finalisterna i varje årskurs. Nu kan vi presentera de nio vinnardikterna, tre från varje årskurs! Grattis till de poeter som vann - och till alla andra som deltagit med liv och lust i poesitävlingen.

Alla vinnardikter och finalister finnas att läsa - och lyssna på - hos skolbiblioteket. Här nedanför bjuder vi på den dikt som kom först i varje årskurs - och på några bilder från skådespelarnas besök.

Vinnarna

Årskurs 1:

  1. Andreas Papadopoulos Paulsson, NN 19a
  2. Ludvig Schenck zu Shweinsberg, NU 19
  3. Rebecka Larsson Hjelm, NN 19b

Årskurs 2:

  1. Lisa Andoff, NAS 18
  2. Hampus Karlsson, NN 18c
  3. Klara Tryding, NN 18a

Årskurs 3:

  1. Malin Carlsson, NN 17b
  2. Joachim Andersson, NN 17b
  3. Hanna Bringle, NAS 17

Bilder från inspelningen

poesifestival_3.jpg
Cecilia Nilsson förbereder sig för uppläsning

poesifestival_4.jpg
Otto Hargne tar plats framför kameran

poesifestival_2.jpg
Cecilia Nilsson läser dikter framför kameran

poesifestival_1.jpg
Otto Hargne läser dikter framför kameran

Sidan uppdaterades: