Systematiskt kvalitetsarbete
Det systematiska kvalitetsarbetet är en naturlig och väl inarbetad del i alla våra verksamheter. Genom att planera, dokumentera, följa upp och analysera får vi kunskap om styrkor och utvecklingsområden. Vi analyserar på skol- och förskolenivå bland annat betygsresultat och kund- och medarbetarundersökningar men minst lika viktigt den dagliga återkopplingen mellan barn, elever och personal för att göra verksamheten ännu bättre.
Eftersom vi är ett rektorsområdet så har vi ett gemensamt förhållningssätt till barn/elever och lärande i alla våra verksamheter - en "röd tråd" - vilket gör att vi kan stötta och utmana barnet/eleven på bästa sätt genom hela förskolan och skolan. Det vanligaste är att man börjar i någon av rektorsområdets förskolor, går vidare till förskoleklass i någon av våra skolor och till sist går ut högstadiet. Vi har ett väl utvecklat stöd i alla våra verksamheter för elever som någon gång under sin skoltid behöver extra stöd och hjälp. Rektorsområdet har också en resursskola för årskurs 1-9 samt en anpassad grund- och gymnasieskola. När ett barn/elev byter från förskola till förskoleklass eller stadium har vi ordentliga överlämningar så att vi kan möta eleven där den befinner sig i sin kunskapsmässiga och sociala utveckling.
I en så stor verksamhet som i Myrsjö rektorsområde skapas det många resultat och det är inte möjligt att redovisa allt här i detalj men vi vill passa på att lyfta några resultat särskilt.
Våren 2024 hade eleverna i åk 9 på Myrsjöskolan ett meritvärde på 253,8. Som jämförelse kan sägas att det genomsnittliga meritvärde i Sverige för åk 9 var 227,6 så med andra ord ligger resultatet i absoluta topp i riket. (Källa: Skolverket 2025) Vi är fantastiskt stolta över detta resultat eftersom det på sätt och vis representerar allt det hårda arbete som elever och förskollärare/lärare i Myrsjö rektorsområde har presterat i mätbart kunnande under för- och grundskoletiden. 94,5% av eleverna var behöriga till gymnasiet vilket också är väldigt högt i jämförelse med riket där 83,7% av eleverna är behöriga till gymnasiet. 89,4% av eleverna på Myrsjöskolan i åk 9 nådde kunskapskraven i alla ämnen vilket visar att eleverna får det stöd som de behöver för att nå målen i väldigt hög utsträckning.
På Orminge skola tycker 96% eleverna i åk 6 att de får den hjälp de behöver av lärarna.
97,3% av eleverna i åk 1 på Sågtorpsskolan når godtagbara kunskaper i läsförståelse.
100% av föräldrarna till elever i åk 6 på Sågtorpsskolan kan rekommendera sitt barns skola.
På Orminge skola och Myrsjöskolans anser 100% av föräldrarna i förskoleklass att verksamheten i fritidshemmet är stimulerande och utvecklande.
På Myrsjö anpassade grund- och gymnasieskola säger 100% av föräldrarna att de är nöjda med verksamheten i sitt barns skola och att barnet är tryggt i skolan.
På Alabastern, Östbacka och Källans förskolor anger 100% av föräldrarna i kundundersökningen att de anser at verksamheten är stimulerande. Givetvis är vi stolta över det resultatet!
(Källa: Nacka kommuns kundundersökning 2024)
Vill du veta mer om förskolornas och skolornas resultat kan du läsa mer via länkarna nedan eller kontakta förskolan/skolan:
Länk till Jämföraren förskola.
Sidan uppdaterades: