Nacka Beroendemottagning
Adress: Curanten, Smedjegatan 18, plan 5, i Sickla
Reception
Epost: beroendemottagningen@nacka.se
Telefon: 08 - 718 77 00
PRIMA Maria Akut (dygnet runt)
Maria sjukhus, Maria Prästgårdsgata 34 C
Telefon: 08 - 684 004 00
Nacka Beroendemottagning riktar sig till dig som är vuxen Nackabo och som är bekymrad eller har funderingar över dina alkoholvanor, användning av läkemedel, droger eller spel om pengar. Det kan också vara så att dina anhöriga eller andra närstående är mer bekymrade än vad du själv är. Oavsett hur stort eller litet problemet är så finns det hjälp att få, från enstaka rådgivande samtal till längre strukturerade behandlingsprogram som bedrivs individuellt eller i grupp.
I samband med att du inleder kontakten med oss gör vi en kartläggning tillsammans med dig. Kartläggningen syftar till att få fram hur just din specifika situation ser ut för att vi ska kunna hitta lämpliga insatser med hänsyn till dina behov och önskemål.
Vi som arbetar på beroendemottagningen är socionomer från Nacka kommun och sjuksköterskor och läkare från PRIMA Maria med adekvata vidareutbildningar och mångårig erfarenhet av att behandla alkohol- och drogproblem. Samverkan mellan kommunen och PRIMA Maria möjliggör för oss att erbjuda dig både medicinsk behandling och psykosocial samtalsbehandling.
Kvällar och helger hänvisas akuta ärenden till PRIMA Maria Akut som har öppet alla dagar, året runt och som du når via telefon 08-684 00 400.
Känner du oro för någon i din närhet som har ett problematiskt förhållande till alkohol, läkemedel, droger eller spel om pengar? Överkonsumtion av alkohol och läkemedel samt droganvändning men även spelproblem tar mycket utrymme, där barn och anhörigas behov och känslor ofta får stå tillbaka.
Nacka Beroendemottagning erbjuder anhörigstöd, individuellt eller i grupp, till dig som är vuxen Nackabo och drabbad av en annan persons substansbruk eller spel om pengar.
Det övergripande målet med anhörigstödet är att du genom ökad kunskap och insikt får en möjlighet till förändring, ökad livskvalitet och välmående för egen del. Vi förmedlar bland annat kunskap om de livsmönster som utvecklas av att leva nära någon som har utvecklat ett alkohol-, drog- och/eller spelproblem. Som anhörig kan du även få stöd i att hitta förhållningssätt för att hantera den livssituation du befinner dig i. I anhörigprogrammet, som sker i grupp, finns möjlighet att tillsammans med andra dela tankar och känslor om vad det innebär att vara närstående till någon som har problem med alkohol, droger eller spel om pengar.
Sidan uppdaterades: