Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Påskhälsning

Skärtorsdagen, början på påskhelgen.

Många av oss minns dagen som extra spännande. Vi målade påsk-kort flera veckor i förväg för denna festliga dag. Dagen då vi fick besöka våra grannar och önska dom en riktigt glad påsk, målade i ansiktet, strålade vi som solar. Med kladdigt läppstift och mammas sjal och förkläde högtidligt knutet om mage och hals. Hem kom vi med vårt byte, en hel korg full med godis och en och annan slant. Viken lycka. Samma energi finns fortfarande kvar.

Att klippa ut påskfigurer, klä påskris och skapa med händerna väcker en känsla av tradition och är viktigt för självkänslan och minnet. Personalens delaktighet i aktiviteten skapar ett mervärde genom att spegla rörelser och rörelsen hittas lättare ut i kroppen och samanhang skapas.

På Sjötäppan har vi förberett med plantering av påskliljor och små färgglada penséer. Blommorna smyckar våra entréer. Dörrarna kommer låsas upp from i helgen. De kommer vara öppna mellan 07:30-19.00 varje dag. Men vi vill gärna att ni fortsätter höra av er ändå innan ni kommer. Munskyddet måste vi ha en stund till.

En riktigt GLAD PÅSK önskar vi alla kunder, närstående och grannar.

Foton: Ulrika (arbetsterapeut), Marlena (undersköterska gruppis) och Teija (undersköterska dagverksamheten)

Sidan uppdaterades: