Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Glad påsk

Glad påsk önskar vi från Sjötäppan!

Skärtorsdagen är enligt den kristna tron en reningsdag, varav ordet skärtorsdag är bildat. "Skär" kommer från ett fornnordiskt ord för 'ren', 'vacker', 'blank' eller 'klar.

Precis som vädret är utanför fönstret, klart och vackert, med Neglingeviken blank och klar i vårsolens morgon här i Saltsjöbaden. Vi hade dock hoppats på små gröna musöron på björkarna, påskliljorna i full blom och blåsippor i backarna, så som vi minns påskkorten från förr.

påskkort

En liten påsklilja har slagit ut in mot söderväggen och scillorna toppades med daggdiamanter i morgonsolen.

image8mf8l.png

scilla 500x600.jpg

Vi smyckar även våra inomhusmiljöer med vackra blomsterarrangemang, påskris och penséer i väntan på varmare dagar. Hjälpsamma kunder hjälper till att få fjädrarna på plats och påskriset riktigt fint.

penseer.jpg

Blomsterplanteringen fortsätter även på avdelningarna. En fin aktivitet där alla kan delta efter egen förmåga.Foto:Asmahan Saeed

Alla avdelningar vill få ner sticklingarna i jorden för att få fina rotade skott. Här är vi inte rädda för att få jord under naglarna. En del planterar, en del samlas vid bordet för att få sig en kaffetår, en pratstund och se på när de andra arbetar. Medan en del njuter av vårt fina interaktiva spel och krattar löv på bordet. Anpassat efter kundernas önskningar och lyckan av att få göra saker tillsammans på sina egna premisser.

Påsken firas hela veckan lång. På en avdelning passade de på att baka en fin påsktårta, för finfika är ju aldrig fel.

Foto: Hangoma Said

Även de anställda firar påsken på alla möjliga sätt, oavsett visir, så ska vi kunna fånga allas barnasinne.

Ha en riktigt fin påskhelg och ta hand om varandra!

Foto:Hangoma Said

Sidan uppdaterades: