Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

DJ Arne

En intervju med seniorcenter Sjötäppans egen discjockey

Idag är det fredag och det betyder att DJ Arne spelar musik på Sjötäppan. Det serveras cider och snacks i Sjösala och vi firar in helgen tillsammans. Med denna intervju vill vi önska trevlig helg till boende och anhöriga!

DJ-Arne630x400.gif

Hur fick du ditt intresse för musik?

- Jo det började redan när jag var barn. Farmor cyklade runt på gårdarna och spelade musik, min bror spelade munspel. Brorsan spelade till och med in en skiva med ”Skogsby-Lasse”, så det ligger nog i blodet. Musiken har hållit mig igång och jag spelade gitarr till för 4 år sedan, då jag efter en operation i axeln inte kunde längre. Då gick jag över till dragspel istället. Jag har även dansat mycket och träffade faktiskt min fru 2007 när jag var ute och dansade fem dagar i veckan.

Hur kom du på idén att börja spela musik här på Sjötäppan?

- Jo du förstår, damerna här inne tyckte det var så tråkigt att bara dricka kaffe på eftermiddagarna, så jag började snacka lite med dom om att vi borde lira lite musik. Sen pratade jag med cheferna och på den vägen är det. Det var perfekt under pandemin och besöksförbudet att få tänka på något annat. Jag gläds lika mycket själv av att få spela musik som jag ser att det gläder andra.

Vilken musik spelar du?

- Åh allt möjligt som går att dansa till! Bland annat Christer Sjögren, han är ju en favorit. Det blir även mycket ABBA och Flamingokvintetten. Jag har mellan 200- 300 olika artister och band jag väljer mellan, man kan ju hitta allt på nätet nu.

Vad har du fått för respons?

- Det har aldrig varit så mycket folk som nu på eftermiddagsfikat i Sjösala. Damerna som förr gick hem direkt efter kaffet stannar nu kvar och dansar och vill inte gå hem. De dansar och jazzar över golvet med sina rollatorer. Musik, det är som en slags medicin för många, om man mår bra i själen så tillfrisknar man snabbare.

Text och foto: Izabell, bitr. verksamheschef

Sidan uppdaterades: