Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ledningen berättar

Vi ger en tillbakablick på våren och sommaren innan vi tar nya tag och går in i hösten.

Våren blev inte riktigt som planerat, på grund av Covid 19 har vi fått lägga allt fokus på att skydda de äldre från smittan och genomföra en god och säker omvårdnad under de förhållanden som varit.

Vi har hela tiden följt och anpassat verksamheten efter från Folkhälsoinstitutets riktlinjer och satt in skyddsutrustning, provtagit och utökat bemanningen och all personal bär visir för att skydda de som bor på Sjötäppan.

Vi förstår att det här är en svår tid för er som är närstående och de som bor på Sjötäppan men vill påminna om vikten av att alla håller noga på besöksförbudet. Det kan upplevas hårt med vi måste alla ta ansvar och tillsammans hjälpas åt för att skydda våra äldre. Om man som närstående behöver stöd och råd eller bara prata med någon så har vi anhörigkonsulenter som ni kan ringa. Ring till växeln 08- 718 80 00 så hänvisar de dig rätt.

Då vi under rådande omständigheter inte har kunnat ägna oss åt de aktiviteter som varit planerade för våren har vi tagit fram andra arbetssätt och anpassat aktiviteterna. Exempel på aktiviteter som är och har varit är, utomhuskonserter, promenader och trädgårdskafé. Många har passat på att njuta av vår och sommarsol med en drink på altaner och balkonger.

Tillbakablick-konsert630x400.gif

Vi har fått nya höns som går fritt i trädgården, de har blivit en del av Sjötäppan och kommer fram och hälsar på de äldre när de är i trädgården.

Tillbakablick-höns630x400.gif

Vårt ”SPA” med manikyr, hårlockning och massage har varit uppskattat. Även aktiviteter som skett i mindre grupper avdelningsvis, som målning, bowling, bingo, film, allsång har varit uppskattat.

Tillbakablick-aktivitet630x400.gif

Vi har införskaffat Ipads till varje våning och dessa har förutom att komma i kontakt med närstående använts till musik, avslappning och spel. De har också använts till att titta på och lära sig om olika länder och träna olika språk som de boende inte tidigare i livet haft möjlighet att läsa i skolan.

Telefonerna har strulat

Tyvärr har vi mitt under denna pandemin haft fel på telefonerna vid flera tillfällen. Vi ber om ursäkt för att ni inte alltid har kommit fram. Var envisa och ring på flera telefonnummer som ni hittar här på hemsidan om det skulle hända igen. Förhoppningsvis så har vi snart fått ordning på telefonstrulet.

Dagverksamheten Sjösala

Vår populära dagverksamhet var tvungen att stänga ner i slutet på mars, ett beslut som tagits av äldrenämnden under pandemin. Vi längtar efter att starta igång igen. Läs gärna Mauds historia, där hon skriver en personlig berättelse om att vara på dagverksamheten.

Vi har fått nya kollegor i Hälso- och sjukvårdsgruppen!

I HSL gruppen arbetar nu sjuksköterskorna Lenita (ansvarig för A-huset), Merveille (ansvarig på B2 och gruppboendet) och Alexandra (ansvarig på B3). Även arbetsterapeut Ulrika Andersson och fysioterapeut Elin Linde arbetar i HSL- gruppen.

Under april till juni hade vi dessutom förstärkning av skolsjuksköterskorna Susanne och Laura.

EKO diplom

Nacka seniorcenter Sjötäppan har fått diplom för att vara näst bäst i HELA Nacka på bra förändring kring inköpta Kravmärkta livsmedel.

Kontaktperson på natten

Vi har startat upp med kontaktpersoner på natten som är ansvariga för olika våningar.

Vad händer framöver?

Citat ”Det finns en guldkant bakom varje moln”

Vi hoppas på att snart kunna bjuda in er närstående och ta igen närståendeträff, grillfest och andra festligheter ni bruka fira med oss.

I september så kommer Izabell Söderström, biträdande verksamhetschef, tillbaka från sin föräldraledighet. Vi välkomnar henne glatt åter!

Fokusområden

Projektet hälsoträdgården som skulle startas i våras har blivit framskjutet nu till hösten och i augusti ska vi ha en workshop som bidrar till att ge lite nytt liv åt vår trädgård och lyfta in naturen inomhus för att ytterligare öka livskvaliteten.

Vi kommer lägga stort fokus på våra olika råd och arbetsgrupper som arbetar bl.a. med att förebygga fall, palliativ vård och munhälsa. Vi kommer även arbeta mycket med värdegrund och utevistelse.

Lämna gärna synpunkter och klagomål

Tack för att ni bidar med era synpunkter och klagomål så att vi ständigt kan förbättras. Ni kan antingen lämna dem muntligt till någon av oss i personalen, eller inkomma med skriftlig blankett.

Följ nyheterna på vår hemsida

Genom att klicka på den blåa rutan där det står "Följ nyheterna" kan du få alla nyheter som läggs upp på hemsidan direkt till din mejl.

Jag och ledningen på Sjötäppan tackar för ett gott samarbete under våren/ sommaren och önskar er alla en fin start på hösten.

/ Katarina, verksamhetschef

Sidan uppdaterades: