Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...

Misstänkta missförhållanden på seniorcenter Sjötäppan

Nacka seniorcenter misstänker att allvarliga händelser har ägt rum vid äldreboendet Sjötäppan i Saltsjöbaden. Med anledning av det har tio medarbetare, varav en chef, stängts av.

Det finns uppgifter som tyder på att vissa medarbetare på Seniorcenter Sjötäppan har uppträtt olämpligt mot boende. Det ska bland annat handla om kränkande språkbruk gentemot och inför boenden. Det finns även uppgifter som tyder på att en del boende inte har fått den omvårdnad de behöver.

Uppgifterna kom till vår kännedom i torsdags eftermiddag och medarbetarna stängdes av direkt på fredagen.

Inom Nacka seniorcenter ser vi allvarligt på detta. Förutom att flera medarbetare har stängts av har händelserna polisanmälts samt en utredning inletts där externt stöd kommer att tas in. Händelserna kommer även att anmälas till IVO (Inspektionen för vård och omsorg).

Information har gått ut till boende och anhöriga och erfaren personal tas in från andra seniorcenter för att täcka upp personalbehov.

Vid frågor kan man kontakta Nacka kommuns Kontaktcenter på telefon 08-718 80 00. De har extra öppet under lördag-söndag 09.00-15.00. Det går också bra att maila på info@nacka.se

Sidan uppdaterades: