Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nobeldagen

Den storslagna nobellunchen som brukar vara årets höjdpunkt på seniorcenter Ektorp kunde tyvärr inte genomföras i år. Men istället för att ställa in, så ställer vi om! Alla husets boende serverades igår en lyxig trerätters lunch.

Eftersom vi inte kan samlas i större grupper så dukades det med finporslinet på varje våningsplan och stämningen var verkligen på topp. Även om dagen inte kunde firas som vanligt så satte lunchen en efterlängtad guldkant på våra boendes adventstid.

Till förrätt serverades en klassisk räkcocktail med Rhode Islandsås. Här ser vi bilder från kökets förberedelser.

Upplägg-förrätt630x400.gif

Upplägg-köket630x400.gif

Varmrätten bestod av laxfylld skrubbafilé. Vår kock Carl-Magnus berättar att han börjar med att förbereda tillbehören, först ska rotfrukter blancheras och läggas in i klassisk 1-2-3-lag. Därefter ångas de, bara lätt, för att behålla näring, smak och konsistens. Sedan görs en citrongräddsås och potatis mosas till fin puré. Kronan på verket är förstås fisken, han tar en bit lax och rullar in den i skrubbafilé, skrubba är en plattfisk som påminner lite om rödspätta i smaken.

Nobellunch-bricka630x400.gif

Till dessert serverades äppelpaj med fluffig vaniljgrädde i små portionsformar.

Dessert-nobel630x400.gif

Text: Mari, webskribent Foto: Carl-Magnus, kock

Sidan uppdaterades: