Eftersom vi inte kan samlas i större grupper så dukades det med finporslinet på varje våningsplan och stämningen var verkligen på topp. Även om dagen inte kunde firas som vanligt så satte lunchen en efterlängtad guldkant på våra boendes adventstid.
Till förrätt serverades en klassisk räkcocktail med Rhode Islandsås. Här ser vi bilder från kökets förberedelser.
Varmrätten bestod av laxfylld skrubbafilé. Vår kock Carl-Magnus berättar att han börjar med att förbereda tillbehören, först ska rotfrukter blancheras och läggas in i klassisk 1-2-3-lag. Därefter ångas de, bara lätt, för att behålla näring, smak och konsistens. Sedan görs en citrongräddsås och potatis mosas till fin puré. Kronan på verket är förstås fisken, han tar en bit lax och rullar in den i skrubbafilé, skrubba är en plattfisk som påminner lite om rödspätta i smaken.
Till dessert serverades äppelpaj med fluffig vaniljgrädde i små portionsformar.
Text: Mari, webskribent Foto: Carl-Magnus, kock
Sidan uppdaterades: