Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Anpassade aktiviteter

Sedan några veckor tillbaka är vi på seniorcenter Ektorp äntligen igång med våra aktiviteter igen.

Under våren och sommaren arrangerades pga pandemin inga husgemensamma aktiviteter i huset. Självklart gjordes vissa lämpliga aktiviteter i mindre skala på respektive avdelning, men många av oss saknade bingon, gympan, allsången och de andra aktiviteterna vi är så vana att kunna delta i varje vecka.

Sedan sista veckan i augusti är våra gemensamma aktiviteter igång igen, men självklart i anpassad form för att våra boende ska kunna delta på ett säkert sätt. Som tur är har vi ju tillgång till ett par stora lokaler, samlingssalen och restaurangen, som gör det relativt enkelt att hålla avstånd till varandra. Ett exempel på hur vi anpassat bingon är att vi har bytt lokal, från ganska trånga klubbrummet till restaurangen, så att varje deltagare får ett eget bord med rejält avstånd till övriga.

Seniorer-spelar-bingo-i-restaurangen

Gruppgymnastiken och Qi gongen kör vi i samlingssalen som vanligt, men med max 15 deltagare/pass för att kunna sprida ut oss ordentligt.

Andra aktiviteter, t.ex. allsången, har vi förlagt ute i trädgården för att fler ska kunna delta utan att vi utsätter varandra för risk. Även frisörbesöken görs utomhus, vi får regelbundet besök av både dam- och herrfrisör som skapar en tillfällig salong på framsidan av huset.

Frisörer-klipper-boende-utomhus

Text och foto: Mari, webskribent

Sidan uppdaterades: