Som traditionen bjuder så dukades det långbord och lagades trerätters lunch till våra boende på Nobeldagen. Förberedelserna var förstås igång många dagar i förväg och kvällen före festen stod så inomhustorget pyntat och redo att ta emot gästerna.
När klockan slog 12.00 var alla gäster på plats och redo för välkomstskålen. Sist av alla kom Ektorps eget kungapar som skred runt mellan borden och skålade och vinkade.
Årets nobelmeny bestod av:
Förrätt: Champinjonsoppa toppad med örter
Varmrätt: Lax i ugn med saffranssås, potatis- och palsternackspuré och haricot verts
Dessert: Vaniljpannacotta med hallonsky
Mellan rätterna underhölls gästerna av Charlotta som sjöng arior och Gudrun som berättade om årets nobelpristagare i litteratur, vilket ju delades ut till två personer i år. Verksamhetschef Anneli höll ett tack-för-maten tal innan taffeln bröts för denna gång.
Text och foto: Mari, webskribent
Sidan uppdaterades: