Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Hotel Flamingo på Kanarieöarna

Årets stora fest och höjdpunkt för många av våra boende är när vi checkar in på "Hotel Flamingo", vårt alldeles egna hotell som med fantasins och personalens hjälp förflyttar oss till olika platser i världen varje sommar. För två veckor sedan var det dags igen, för femte året i rad bytte seniorcenter Ektorp skepnad för en dag, och denna gång gick resan till Kanarieöarna.

Entre630x400.gif

Flamingo-kruka630x400.gif

Vädret var det enda som inte kändes spanskt, festen fick tyvärr hållas inomhus pga regn och kylig luft. Hela inomhustorget fylldes dock med palmer, solstolar, bambuväggar, exotiska blommor, färgglada vimplar, spanska flaggor och allsköns pynt och tingeltangel.

Baren öppnade traditionsenligt redan kl. 11.00 och våra hotellgäster strömmade till. Årets välkomstdrink var sangria och som tilltugg bjöds fruktspett, snacks och oliver. Utanför entren hängde handdukar och badkläder på tork. Julio Iglesias karakteristiska röst hördes från högtalarna och man fick verkligen känslan av att vara på en chartersemester i Spanien.

Spansk-bar630x400.gif

Den proffsiga hotellpersonalen (till vardags undersköterskor) var klädda i knallrosa flamingotröjor och sjöng som tidigare år en specialkomponerad sång för semesterfirarna. Våra bartenders hade tröjor med Suntrip- tryck på bröstet, de såg precis ut att vara hämtade ur filmen "Sällskapsresan". I baren, Peppes Bodega, såldes drinkar med och utan alkohol till våra törstiga gäster.

Suntrip630x400.gif

Till lunch serverades paella både i restaurangen och på boendevåningarna och våra gäster passade på att vila och pusta ut innan festligheterna fortsatte på eftermiddagen. När vi återvände till hotellet blev vi bjudna på glass och uppträdande av flamencodansösen Gabriela. Hon bytte klänningar flera gånger, den ena mer fantastisk än den andra, och hon berättade för oss om kastanjetterna och sjalarna som traditionellt används inom flamencon.

Flamenco630x400.gif

Gabriela630x400.gif

Publiken-jublar630x400.gif

Flera av våra boende som besökt de riktiga Kanarieöarna tyckte att det var ett kärt återseende med såväl maten och musiken som stämningen. Både boende och personal är förstås nyfikna på till vilket resmål hotellet drar vidare nästa sommar.

Damer-i-rosa630x400.gif

Festdeltagare630x400.gif

Text och foto: Pia, aktivitetsansvarig

Sidan uppdaterades: