Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagar på seniorcenter Ektorp

På fredagar arrangeras flera olika aktiviteter på seniorcenter Ektorp. Förmiddagen inleds med gruppromenad i närområdet för alla som vill. Detta gör vi två gånger i veckan, varje onsdag och fredag kl. 10.00. Beroende på dagsform och antal deltagare så delar vi ibland upp oss i två grupper så att ena gruppen kan hålla högre tempo eller ta en längre promenad. I båda grupperna finns rehabpersonal med på hela promenaden, tanken är att även de boende som inte vill/vågar/orkar ge sig ut på egen hand ska ha möjlighet att följa med.

Varannan fredag förmiddag sjunger vi allsång med Anna Nordin i samlingssalen. Allsångs- Anna, som vi kallar henne, väljer sånger efter aktuell högtid, årstid eller annan händelse värd att uppmärksamma. På "Alla hjärtans dag" sjöng vi t.ex. sånger med kärlekstema, det var väldigt uppskattat.

De fredagar vi inte sjunger allsång står det istället gruppgymnastik på programmet. Under ledning av aktivitetsansvarig eller sjukgymnast gör vi sittande gymnastik till musik. Det är både skönt och välbehövligt att aktivera musklerna en stund på förmiddagen, och bättre aptit ger det inför den stundande lunchen.

En fredag i månaden har vi andakt på seniorcentret. Denna hålls av prästen Gudni Agnarsson och kantorn Charlotte Granberg från Nacka församling . I samband med andakten tänder Gudni ett ljus för var och en av våra boende som är med och även ett för våra nära och kära som vi saknar och tänker på. Vi sjunger några psalmer tillsammans och Charlotte sjunger en sång eller två för oss. Efteråt fikar vi tillsammans. Andakterna blir alltmer välbesökta, det är många som absolut inte vill missa denna stämningsfulla stund.

Text och foto: Pia, aktivitetsansvarig

Sidan uppdaterades: