Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...

När det var dags för årets stora fest bytte seniorcenter Ektorp skepnad till Hotel Flamingo för fjärde året i rad. Detta år med Afrika-tema. I år kunde vi ha festen ute i vår trädgård trots att det blåste till och från. Baren öppnade kl. 11.00 och förväntansfulla ”hotellgäster” strömmade till. De bjöds på välkomstdrink , exotiska fruktspett och snacks. Alla gäster fick varsitt par rosa solglasögon med ”Hotel Flamingo” tryckt på skalmen, som ett minne från denna dag. Musik strömmade ut över trädgården ur en proffsig ljudanläggning.

På klädstreck hängde vackra klänningar från olika afrikanska länder som vår personal lånat ut. I baren jobbade glada bartenders (till vardags omvårdnadspersonal), de var jättesnygga i sina lånade färgstarka kläder med huvudbonader därtill. Mycket uppskattat!

Hotellpersonalen i sina knallrosa flamingotröjor hälsade gästerna välkomna med en egenskriven sång. Vår bibliotekarie greppade även hon mikrofonen och berättade lite om den rosa flamingon.

Till lunch serverades lammfärsbiffar med cous-cous på avdelningarna. Efter lunchen återvände våra gäster till trädgården där det bjöds på glass och uppträdande i form av afrikanska trummor och fantastiska dansare. De försökte få med oss alla på ett pedagogiskt och roligt sätt. Vi försökte hänga med så gott det gick.

Någon fällde lite tårar över att få uppleva detta. Dansarna och trummorna gjorde verkligen ett starkt intryck. Hela dagen blev en upplevelse för oss alla.

– Åhh , tänk att det dröjer ett helt år till nästa gång sade en dam med en suck.

Vi ser alla fram emot att få checka in på Hotel Flamingo någonstans i världen även nästa år. Tack till samtliga inblandade för en helt otrolig dag!

Text och foto: Pia, aktivitetsansvarig

Klicka här för att läsa om förra årets Hotel Flamingo

Sidan uppdaterades: