Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Älta kulturhus får ny driftsaktör

Nacka kommun ger Välfärd samhällsservice i uppdrag att driva Älta kulturhus, via kulturhuset Dieselverkstaden, med start 1 januari 2025 efter att den tidigare driftsaktören har avböjt att teckna ett nytt avtal med kommunen.

Kulturhuset Dieselverkstaden får uppdraget

17 september i år meddelade Älta kulturhus nuvarande driftsaktör, Älta kulturförening, att de inte förnyar sitt uppdrag av driften av Älta kulturhus från och med 2025. För att kulturverksamheten i Älta kulturhus ska fortlöpa utan avbrott, beslutade kulturnämnden igår att ge Välfärd samhällsservice i uppdrag att ansvara för driften av Älta kulturhus via kulturhuset Dieselverkstaden med start 1 januari 2025.

Samma villkor och ekonomiska förutsättningar

Uppdraget omfattar samma områden som dagens driftsaktör har haft; lokalbokning, bemanning samt drift och underhåll av kulturlokalerna utifrån samma villkor och ekonomiska ersättning som nuvarande driftsaktör erbjudits. Genom att kulturhuset Dieselverkstaden tar ansvar för driften kan kulturverksamheten fortsätta i Älta kulturhus. Uppdraget löper på fram till dess att det nya kulturhuset är utbyggt i Älta centrum, men längst till 31 december 2026.

Kulturverksamheten i Älta fortsätter

– I ett välfungerande samhälle är bibliotek, kulturlokaler och mötesplatser viktiga faktorer för att bidra till trivsel, bildning, utveckling och möten mellan människor. Nacka kommun har därför sex bibliotek och fyra kulturhus belägna i centrumområden i olika delar av kommunen med syfte att uppnå en hög tillgänglighet och närhet för alla Nackabor. Genom gårdagens beslut i kulturnämnden säkerställer kommunen att en kvalitativ kulturverksamhet, utan avbrott, fortsatt kommer levereras till Ältaborna under tiden då vi bygger det nya större kulturhuset, säger kulturnämndens ordförande Monica Brohede Tellström.

Läs mer om Ältas nya kulturkvarter

Sidan uppdaterades: