Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Värdskap för trygghet och trivsel i nya Fisksätra multihall

Som ett led i att skapa en trygg atmosfär och kunna erbjuda öppna och kostnadsfria fritidsaktiviteter i multihallen, har Nacka kommun beslutat att direktupphandla värdar. Värdarna ska bland annat stötta med trygghetsskapande aktiviteter, skapa en trivsam atmosfär, hålla ordning och samordna den öppna idrotten i de olika aktivitetsytorna.

Direktupphandlingen är riktad till nuvarande driftaktör av Fisksätra fritidsgård, Fryshuset. Fisksätra fritidsgård kommer även att flytta in i och bli en del av anläggningen när multihallen invigs. De så kallade multivärdarna kommer att arbeta två och två samt samarbeta med fritidsgården där det även finns en fritidsledare som ansvarar för trygghetsskapande aktiviteter. Här kommer också barn mellan 10 och 12 år att vara välkomna, vilket är en viktig målgrupp att inkludera efter skoltid.

"Vårt koncept med multivärdar skapar förutsättningar för en trygg och meningsfull fritid för fler barn och unga, och även utbildning och möjligheten till ett första arbete. Vår förhoppning är att vi genom den här satsningen kan bidra till en ljus framtid för många ungdomar”, säger Karin Teljstedt (KD), ordförande i fritidsnämnden.

Unga från 18 år och uppåt som genomgått Fryshusets ungdomsledarutbildning, eller motsvarande, ska kunna arbeta som multivärdar i hallen. Multivärdarna kommer att ha ett nära samarbete med andra viktiga trygghetsaktörer i och utanför hallen, som Polarna, SSPF med flera.

Fakta om Multihallen

Anläggningen som invigs under senare delen av 2024 kommer att innehålla 5 700 kvadratmeter yta för idrottsverksamhet. När allt är klart kommer den befintliga sporthallen vara utökad med en träningshall för bland annat basket och fäktning, två gruppträningsrum för dans eller boxning och ett styrketräningsrum. Det kommer även att finnas en friidrottsdel där man kan springa 60 meter, hoppa längd och tresteg eller träna kastgrenar och stavhopp. På våning två kommer fritidsgården att hålla till och utanför multihallen kommer det att finnas en yta för kick-bike och skejtboard. Fisksätra multihall ligger bara några få meter från Saltsjöbanan och Fisksätra station, allt för att göra det smidigt att ta sig dit för besökarna.

Sidan uppdaterades: