Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nu förlängs fotbollssäsongen för Nackaborna

Med start i november 2024 kommer ett urval av Nackas bollplaner att plogas minst sju veckor mer än vad som gjorts tidigare år. Beslutet har tagits av fritidsnämnden efter en mycket uppskattad testsäsong förra vintern där föreningslivet var mycket positiva till den förlängda eftersäsongen och den tidigare försäsongen.

Antalet vinterplaner som plogas kommer att utökas från fyra till fem och efter ett kortare uppehåll från mitten av december plogas de återigen från vecka 3 under vardagar.

- Under åren som gått har fotbollen utvecklats och behoven av vinterplogade planer ändrats. Vi vet att det här är ett beslut som kommer att glädja många fotbollsälskande barn och unga i Nacka. Att kunna ge denna utökade möjlighet till gemenskap och fysisk aktivitet känns jättebra, säger Karin Teljstedt (KD), ordförande i fritidsnämnden.

Föreningslivet och Nacka kommun i samarbete

Det är föreningslivet och Nacka kommuns idrottsdrift som inför varje säsong gemensamt kommer att besluta om vilka de fem bollplanerna ska vara, fördelade i olika kommundelar och utifrån planernas olika förutsättningar. Efter årsskiftet kommer dessutom någon eller några av planerna att plogas även under helger för att skapa fler möjligheter för cupmatcher.

När en konstgräsplan plogas ökar slitaget markant. Det ökade slitaget gör att konstgräsmattan får en kortare livslängd och behöver bytas ut oftare. Att ha permanenta vinterplaner gör det möjligt för både kommunen att planera underhåll på ett bättre sätt och för föreningslivet att i förväg veta vilka planer som är aktuella under vintersäsongen. Snön som plogas från planerna läggs i vallar längs sidorna för att se till att granulatet, mikroplatser, inte sprids i naturen.

Här kan du läsa mer om snöröjning av vinterplaner.

Sidan uppdaterades: