Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Fortsatt positiva resultat för Nackas kulturskolor

Varje år genomförs kundundersökningar inom kulturskoleverksamheten i Nacka, Järfälla, Tyresö, Upplands Väsby och Lidingö, enligt metoden Våga Visa kulturskola som utgår från elevernas perspektiv. Resultatet från vårens undersökning är nu klart. Liksom 2023 visar undersökningen att 96 procent av eleverna i Nacka är nöjda, och 95 procent anser att kulturskolan är så bra som de hoppats på.

Nöjdhetsindex

För att mäta elevernas nöjdhet med kulturskolornas verksamhet ställdes två så kallade nöjdhetsindexfrågor, 96 procent av eleverna svarade att de var nöjda med kulturskolan och 95 procent svarade att de ansåg att kulturskolan är så bra som de hoppats på. På en fyrgradig skala innebär det ett nöjdhetsindex på 3,7 av 4 möjliga vilket är samma goda resultat som år 2023.

Elevernas egna idéer tas till vara i Nacka

Resultatet visar att Nacka kommuns kulturskoleverksamhet ligger på en fortsatt hög nivå, i linje med övriga kommuner som deltog i kundundersökningen. Det som eleverna ofta tar upp som det bästa i verksamheten är att det är roligt, att man lär sig mycket och att man får vara kreativ. Andelen positiva svar gällande påståendet ”Jag får använda mig av mina egna idéer på lektionerna”, är högre i Nacka jämfört med övriga kommuner, vilket också var resultatet föregående år.

Det som eleverna uppger kan bli bättre handlar för många om bättre kommunikation och information, att lärarna inte så ofta ska bytas ut och att lektionerna gärna får vara längre.

Totalt inkom 1271 svar av 3644 inbjudna vilket innebär en svarsfrekvens på 29 procent, vilket var en sänkning med 2 procentenheter jämfört med föregående år.

Metoden Våga Visa kulturskola

Metoden som används för att utvärdera kulturskolorna är Våga Visa kulturskola, ett kommunsamarbete om utvärdering som visar ett professionellt perspektiv genom kollegiala observationer, elevernas bild genom enkätundersökningar och medarbetarnas syn på verksamheten genom självvärderingar.
Här kan du läsa mer om Våga Visa kulturskola

17 kulturskolor i Nacka

I Nacka finns det 16 auktoriserade kulturskolor och en öppen kulturskola i Fisksätra som tillsammans erbjuder ett brett utbud av kurser inom musik, teater, dans, cirkus, konst, media, slöjd och hantverk. Kulturskolorna riktar sig till barn och unga mellan 7 och 19 år, och elever upp till 24 år som går i anpassad gymnasieskola.
Här kan du läsa mer om kulturskolorna

Sidan uppdaterades: