Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka aula moderniseras

Nu har renoveringen av kulturlokalen Nacka aula påbörjats. Alla 620 stolar har fått ny klädsel och salongens golv har slipats och lackerats om. Satsningen är ett steg mot att aktualisera Nacka aula som en levande konsertscen i Nacka.

– Det är glädjande för Nackaborna att vi nu har påbörjat moderniseringen av Nacka aula som är en pärla med en välkänd akustik. När vi renoverar och gör förändringar inne i aulan är det därför med en viss försiktighet, vi vill inte förändra lokalens ursprungliga form och utseende eller förstöra akustiken. En uppdaterad aula kommer att bidra till en attraktiv mötesplats för kulturlivet i centrala Nacka, säger Anders Mebius, kultur- och fritidsdirektör.

Stolarna har numera samma röda färg

Alla stolar i salongen har fått ny klädsel med ett slitstarkt tyg som efterliknar originaltyget från 1965. Salongens tre sektioner var tidigare klädda i olika nyanser av rött. En mindre förändring är att alla stolar numera har samma nyans av rött.

Ett klimatsmart val

Att klä om stolarna med nytt tyg är dels ett mer kostnadseffektivt val än att köpa in helt nya stolar, dels ett mer klimatsmart val. En återanvänd stol sparar ett utsläpp av 60 kg koldioxid jämfört med tillverkning av en ny stol. Totalt för alla 620 stolar betyder det ett sparat koldioxidutsläpp jämförbart med att åka runt jorden fyra gånger med bil.

Salongens golv har även slipats och lackerats om. Nästa steg blir nu att se över golvmattorna som ligger mellan de tre publiksektionerna.

Nacka aula går att hyra

Aulan är en av flera kulturlokaler som kommunen hyr ut. I aulan finns en stor scen och i anslutning till lokalen finns en foajé och ett mindre uppehållsrum.

Här hittar du mer information om hur du bokar en kulturlokal i Nacka

Sidan uppdaterades: