Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Paralife - en ny mötesplats för alla i Centrala Nacka

Sportcaféet Paralife som ligger på Nya gatan intill Nacka forum har fokus på paraidrott och är en nyöppnad mötesplats för alla. För att arbeta på caféet behöver du ha en funktionsnedsättning. Hit är alla välkomna till fots eller i rullstol för att äta en god frukost, lunch eller ta en fika. Det finns även en spelhörna, konferensrum och en träningslokal.

Alla ska få samma möjligheter

Grundaren Hilde fick idén till Paralife genom en önskan att alla ska få samma möjligheter i arbetslivet och inom idrotten. Hon saknade synliga förebilder inom servicebranschen och paraidrotten och ville skapa bättre förutsättningar för unga. Tillsammans med Peter, som också varit elitidrottare inom paraidrotten, kunde drömmen om mötesplats Paralife förverkligas.

En mötesplats för alla

Caféet möjliggör för unga med funktionsnedsättning att komma in i arbetslivet och det blir även en mötesplats för alla med lokaler som Nackas föreningsliv kan ta del av. Bland annat kommer både idrotts- och kulturföreningar att kunna träna och arrangera evenemang i lokalerna. Nu till hösten kommer kulturföreningen Drömlokalen att anordna en vernissage.

Paralife är en ideell organisation med stöd från Allmänna arvsfonden och Nacka kommun.

Centrala Nacka – en ny naturban stadsdel

I naturbana Centrala Nacka bygger vi etappvis nya kvarter, gator och torg med 6 000 bostäder och 7 000 arbetsplatser, en stads- och skogspark, caféer, restauranger, handel och hotell. De första kvarteren fylls med liv då nya grannar successivt flyttar in och olika verksamheter öppnar upp. Arbetet med tunnelbanan har påbörjats och ska vara klar 2030, samtidigt som den nya bussterminalen.

Klimatneutrala Nacka 2030 har sin testbädd i Centrala Nacka med ambition att skapa en stadsdel som är bra både för människorna som lever i den och för klimatet. Här skapas möjligheter till en hållbar livsstil, både socialt, ekologiskt och ekonomiskt.

Bild: konstnär Gustav Arrhusius

Sidan uppdaterades: