Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Fullt ös på Myrsjö IP under fritidsmässan

Många besökte i helgen fritidsmässan för personer med funktionsnedsättning, där de kunde prova på många olika fritidsaktiviteter från både kultur- och idrottsområdet.

På Myrsjö IP fick besökarna bland annat träffa en vårdponny, testa på ridning, bumperball och en rad olika parasporter. Dagen var fylld av glädje och på kvällen dansade närmare 120 personer loss på ett disco i en av sporthallarna. Syftet med fritidsmässan är att samla många olika typer av roliga och utvecklande aktiviteter som är anpassade för personer med funktionsnedsättning. Målet är att inspirera och hjälpa ung som gammal att hitta ett nytt stimulerande fritidsintresse.

Mässan invigdes av fritidsnämndens ordförande Karin Teljstedt (KD) som sedan sågs prova på en del av aktiviteterna tillsammans med kulturnämndens ordförande Monica Brohede Tellström (L).

– Den här mässan ger fler möjlighet till en meningsfull fritid. Det är inte alltid så lätt att veta vad som passar just en själv innan man provat på och tröskeln kan vara hög. De många utställarna vittnade om att det utöver ett stort engagemang både finns omfattning och bredd i fritidsutbudet. Jag hoppas och tror att många besökare både knöt kontakter och fann en aktivitet som kommer att berika deras liv framåt, säger Karin Teljstedt (KD), fritidsnämndens ordförande.

Eld och lågor

Senare under kvällen mottog mässans projektledare Sabina Plomin ett meddelande från en av besökarna: ”Vill bara tacka för en fantastisk mässa idag! Tack för att ni gör detta och stöttar individer med speciella behov. Vår son var eld och lågor och vill börja med både judo och handboll efter idag”.

670_karin_cheerleading.jpg

670_nackahi.jpg

670_schack.jpg

670_innebandy.jpg

Mässan är ett regionalt samarbete med kommunerna Haninge, Nynäshamn, Nacka, Tyresö och Stockholm.

Sidan uppdaterades: