Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Velamsunds ridanläggning växer

Nu satsar Nacka kommun på ridskoleverksamheten i Velamsund. Med start under våren 2023 kommer en helt ny ridanläggning att byggas i området. Förutom stall, ridhus och ridbana ska befintliga rasthagar och uteridbana rustas för att möta Nackabornas efterfråga på ridskoleverksamhet. Den nya ridanläggningen kommer att ha plats för cirka 50 ridskolehästar.

– Vi har arbetat målmedvetet med att skapa en stark ekonomi i Nacka och det gör att vi har råd med nya idrottsanläggningar. Bra skolor, närhet till naturen och riktigt bra möjligheter att idrotta är avgörande för att Nacka fortsatt ska vara en av de mest attraktiva kommunerna att bo i, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Det finns en stor efterfrågan på ridskoleverksamhet i Nacka. Ridning är inte bara en fysisk aktivitet utan även en social gemenskap. Det är oerhört glädjande att vi nu kommer vidare i arbetet med ett nytt ridhus i Velamsund och därmed kommer kunna ge fler barn och unga möjligheten att vara en del av ett positivt sammanhang på sin fritid. Anläggningen kommer även att vara anpassad för personer med funktionsvariationer, något som saknas i befintlig anläggning, säger Karin Teljstedt (KD), fritidsnämndens ordförande.

Entreprenör för satsningen i Velamsund blir NOVAB AB. Arbetet kommer att påbörjas under våren 2023 och genomförs etappvis för att säkerställa att den befintliga ridskoleverksamheten kan fortsätta säkert och tryggt för elever, anställda och hästar – men också för övriga intressenter som vistas runt Gårdscentrum i Velamsund.

Sidan uppdaterades: