Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Höga betyg för Nackas kulturskolor

Under våren 2022 genomfördes en kundundersökning inom hela kulturskoleverksamheten i Nacka. Resultatet visar att 95 procent av eleverna är nöjda, och att 94 procent anser att kulturskolan är så bra som de hoppats på.

I Nacka finns det 17 auktoriserade kulturskolor som erbjuder kurser för barn och unga inom bland annat musik, teater, dans, cirkus, konst och media. Idag går drygt 3800 barn och unga i Nackas kulturskolor.

Undersökningen visar att 97 procent av eleverna går den kurs som de helst vill. En majoritet av de svarande har gått på kulturskolan i två år eller längre. En klar majoritet av eleverna tycker att det är roligt i kulturskolan, att de lär sig mycket, att lärarna förklarar så att de förstår samt att läraren uppmuntrar dem.

Vad gäller normer och värden är nöjdheten hög – 99 procent instämmer i att de känner sig trygga under lektionerna, att de alltid känner sig välkomna samt i att de känner sig respekterade för den de är på kulturskolan. Nästan samtliga svarande instämmer även i att det är bra stämning under lektionerna samt i att de känner sig trygga på vägen till och från kulturskolan.

Enkäten visar också att det som eleverna ofta tar upp som bäst i verksamheten är att det är roligt, att man lär sig nya saker, träffar kompisar och att läraren bra. När det gäller vad som kan bli bättre, tycker många att lektionerna borde vara längre och mer varierade, att lärare inte ska bytas ut så ofta och att det inte ska vara stökigt på lektionerna.

Kundundersökningen baseras på en enkät som varje år skickas ut till alla elever och deras vårdnadshavare. Totalt inkom 1729 svar av 4607 inbjudna, vilket innebär en svarsfrekvens på 38 procent.

Här finns mer information om kulturskolorna i Nacka Kulturskolor | Nacka kommun

Sidan uppdaterades: