Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vuxenutbildning kan bedrivas på plats

Ordinarie undervisning och examinationer inom vuxenutbildning omfattas inte av Folkhälsomyndighetens rekommendation om att göra det möjligt för anställda att i viss utsträckning arbeta hemifrån. Det innebär att undervisning kan bedrivas på plats i lokalerna. Verksamhetsansvariga rekommenderas dock att göra det möjligt för lärare och annan personal att i viss utsträckning arbeta hemifrån när arbetet tillåter det.

Större samlingar bör i möjligaste mån undvikas och verksamhetsansvarig behöver se till att det är möjligt för elever, personal och andra vuxna som vistas i lokalerna att hålla avstånd till varandra. Med "större samling" avses enligt Folkhälsomyndigheten inte en klassrumssituation med undervisning.

Rekommendationen som gäller att undvika trängsel i kollektivtrafiken ska inte ses som ett hinder för elever och studerande att ta sig till och från utbildningen.

Detta gäller under höstterminen, Skolverkets webbplats.

Information och förslag på förebyggande åtgärder om covid-19 till anordnare av utbildning för vuxna, Folkhälsomyndighetens webbplats.

Sidan uppdaterades: