Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...

Tack för gott samarbete

Så närmar vi oss slutet på ett år då det är naturligt att fundera på vad vi har gjort tillsammans och vad som vi står inför nästa år.

Våra insatser är inom ett område som är i fokus i samhällsdebatten – kompetensförsörjning, integration och matchning – och allt talar för att våra frågor blir allt viktigare. Jag noterar att allt fler är nyfikna på hur vi jobbar i Nacka och våra resultat. Tillsammans skapar vi mervärden så väl för kommunmedborgaren, näringslivet och samhället och andra ser att vi generellt lyckas bra. Låt mig få lyfta fram några viktiga händelser.

  • I Nacka är vi stolta över att ha genomfört det livslånga lärandet inom vuxenutbildningen - det ska vara enkelt att få en kompetens som efterfrågas.
  • Nacka och det lokala arbetsförmedlingskontoret har tillsammans med er utvecklat nya jobbspår för bl a nyanlända. De första utbildningarna startar efter nyår. Arbetsgivare som har rekryteringsbehov ingår i samarbetet. För den nyanlände är det helt avgörande att man snabbt kommer till ett första jobb.
  • Elevenkäten 2017 för vuxenutbildningen visar att länets fem mest populära skolor ingår i Nackas vuxenutbildning. Våra elever är generellt mer nöjda än elever från andra kommuner.
  • Vi fortsätter att ha mycket goda resultat inom vuxenutbildningen, med undantag för sfi. Under våren kommer vi att återkomma med förslag till förändringar av sfi. Närmare samarbete med näringslivet i undervisningen är en viktig del i utvecklingsarbetet.
  • Vi ser över hur vi kan förbättra resultaten inom samhällsorientering. Vi noterar att eleverna i allmänhet är nöjda men att anordnarna har svårigheter med att erbjuda undervisning på udda språk. Även här kommer förändringar under våren.
  • Samarbetet med Värmdö utvecklas och vårt gemensamma kvalitetsarbete, med bland annat verksamhetsbesöken, är framgångsrikt. Nu visar även Tyresö intresse – få se vad detta kan leda till.
  • Vår nya lokal i Orminge, Meeting Point, ger även er möjligheter att arrangera möten med mera. Här kan du läsa mer.

En fin helg,
Staffan

Staffan

Sidan uppdaterades: