Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...

Stöd för effektivare väg mot egen försörjning

Meeting Point öppnade sin lokal i Orminge centrum i september och arrangerar i samarbete med myndigheter, civilsamhället, ideella organisationer och näringslivet olika aktiviteter för Nackabor. Målet med verksamheten är att ordna möten, seminarier och event som främjar vägen till egen försörjning och skapar förståelse i samhället för olika frågeställningar.

Studier i svenska och samhällsorientering är det första insatserna som erbjuds nyanlända i Nacka med målet är att komma in på den svenska arbetsmarknaden och försörja sig själv. På Meeting Point kan man träffa karriärvägledare från kommunen, göra en etableringsplan för studier och arbetsmarknadsinsatser, få information om utbildningar, starta-eget-rådgivning och hjälp att skriva sitt CV.

Aktiviteterna har en bredd från att en etableringsplan skrivs med arbetsförmedlingen till stickcafé på kvällen där man bland annat får praktisera sin svenska och träffa nya kompisar. På det viset ger vi nya Nackabor stöd under etableringsperioden och främjar en bättre integration i Nackasamhället. Vi har även uppmärksammat vikten av att bättre hälsa och en aktiv fritid hjälper individerna till att engagera sig och prestera bättre. Därför samarbetar vi mycket med olika föreningar som är aktiva i Nacka och Stor-Stockholm.

Verksamheten är under ständig utveckling och vi behöver samverka på alla nivåer för att nå målet. Ni är välkomna att både bidra och delta.

Se alla aktiviteter på Meeting Point Facebook

Verksamheten är en satsning av Nacka Kommun i samarbete med Boo Folkets Hus.

Joumana Bagdi, integrationsutvecklare, är ansvarig för verksamheten på Meeting Point. Skicka e-post till meetinpoint@nacka.se

Sidan uppdaterades: