Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...

Förändring i kursplanen för SFI

Från den 8 augusti 2017 gäller nya studievägar för SFI. Avsikten är att studievägarna ska vara mer målgruppsanpassade och sammanhållna. Med anledning av detta har Skolverket tagit fram nya kurskoder.

Studievägarna riktar sig till personer med olika bakgrund, förutsättningar och mål samt visar på vilken ingångskurs och progressionstakt som är lämplig. En elev börjar sina studier inom den studieväg och kurs som bäst passar hans eller hennes individuella förutsättningar. En elev kan avsluta utbildningen efter respektive kurs, men syftet är att alla elever ska ges möjlighet att studera till och med kurs D inom sin studieväg. Kunskapskraven för en kurs är desamma oavsett studieväg.

  • Studieväg 1 består av kurserna A, B, C och D
  • Studieväg 2 består av kurserna B, C och D
  • Studieväg 3 består av kurserna C och D

Studieväg 1 vänder sig i första hand till personer med mycket kort studiebakgrund och studieväg 3 till dem som är vana att studera.
Bedömningen av vilken studieväg som är lämplig för en elev och vilken kurs eleven bör börja på utgår ifrån en kartläggning av hans eller hennes kunskaper, förutsättningar och vad som i övrigt kan ha betydelse för att uppfylla kraven.

www.skolverket.se

Mer information om vad som gäller i Nacka24 kommer inom kort.

Sidan uppdaterades: