Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...

Tack för gott samarbete 2016

Staffan Ström, rektor för vuxenutbildningen i Nacka kommun, summerar året och tackar för gott samarbete.

Jag kan bara instämma med årets Nobelpristagare "Times, they are changing..." – vilket dynamiskt år som vi snart kan lägga till handlingarna. Den stora flyktinginvandringen till vårt land har medfört nya utmaningar för Nacka och våra experter samtidigt som vi sedan tidigare har medborgare som har behov av stöd för att bryta sitt utanförskap. Vi möter i ökande omfattning människor med behov av de insatser som kommunen finansierar och som ni levererar. I nära dialog har vi tillsammans utvecklat vårt samarbete med medborgarens/kundens bästa för ögonen.

Jag vill här lyfta fram några händelser under året som jag ser har haft stor betydelse för hur vårt samarbete har utvecklats, händelser som det finns all anledning att reflektera över och också känna stolthet över.

• Våra nyanlända har många gånger behov av flera insatser. I Nackas auktorisations-system kan experterna samarbeta med målet att tillsammans erbjuda ett bra stöd till kunden. Det har varit positivt att se hur ni experter i ökande omfattning samarbetar till kundens bästa.

• Nacka vill ge experterna stor handlingsfrihet för att kunna möta kundens individuella behov. Därför arbetar vi med målstyrning. Vi märker att de jobb- och utbildningsexperter som är auktoriserade att leverera flera olika insatser har bättre möjligheter att möta kundens behov.

• Under våren 2016 utvecklade Nacka nya insatser med fokus i de behov som våra nyanlända har – förstärkt jobbpeng och språk- och arbetsintroduktion. Vi ser här stora möjligheter att förstärka samarbetet med näringslivet och förkorta kundens väg till egenförsörjning.

• Nacka och Värmdö fördjupar samarbetet med vuxenutbildningen och från och med 2017 erbjuder Värmdö även kundval för SFI. Fler Stockholmskommuner lämnar nu LOU när man köper vuxenutbildning och stärker därmed kundvalet.

Vänliga hälsningar,
Staffan Ström

Sidan uppdaterades: