Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Trafikverket fortsätter renoveringen av bron över Bastusjön

Med start måndagen den 26 april fortsätter Trafikverket renoveringen av broarna över Bastusjön på väg 222 vid trafikplats Skuru. Arbetet innebär att trafiken kommer att förflyttas i sidled.

Trafikomläggningen i sidled innebär att trafiken leds över på den södra delen av bron, för att arbetet ska kunna utföras på den norra sidan. Det kommer dock att vara lika många körfält öppna som vanligt.

Påfarten till väg 222 påverkas

Påfarten upp på väg 222 från Skuru in mot staden kommer att vara kvar, men kommer att gå parallellt med brons kantbalk och ledas in i trafiken närmare Stockholm. Påfarten kommer att ligga i detta läge i cirka två månader, till och med juni. Under juli månad, och i höst kommer ytterligare två trafikomläggningar att genomföras.

Syftet med renoveringen är att förstärka bron, som egentligen är två broar, med kolfiber och öka dess livslängd. Arbete kommer att göras både på brons ovansida och på undersidan av bron.

Renoveringen av bron över Bastusjön har varit pausat över vintern, men startar nu upp igen. Trafikverket beräknar att renoveringen är klar i slutet av 2021.

Läs mer på om renoveringen av Bastubron samt bygget av Skurubron på Trafikverkets webbplats:
Nu fortsätter vi renoveringen av bron över Bastusjön
Projekt Skurubron

Sidan uppdaterades: