Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Bergsäkring längs Saltsjöbadsleden

Kommunen genomför kontinuerligt inspektion och underhåll av Nackas bergsbestånd. Just nu pågår ett underhållsarbete vid påfarten från Skvaltan längs med Saltsjöbadsleden norrut.

Entreprenaden längs Saltsjöbadsleden är en del av kommunens kontinuerliga arbete för att säkerställa säkra och stabila bergskärningar längs kommunens vägar. Bergsakkunnig har tidigare inspekterat berget och är på plats även under entreprenaden för att följa upp arbetet och vid behov justera och komplettera förstärkningsanvisningarna.

För att minska risken för framtida ras knackas mindre stenblock ner, medan större block fixeras med bergbultar. Utmanande områden med uppsprucket berg kompletteras vid behov med bergnät.

Den cirka 230 meter långa sträckan som nu bergsäkras bär många spår av tidigare säkringsarbeten och med de nya åtgärderna kommer platsen att kunna passeras av Nackaborna med en fortsatt hög säkerhetsnivå under en lång tid framåt.

Underhållsarbetet längs det aktuella vägavsnittet av Saltsjöbadsleden beräknas vara klart vecka 48.

Fler arbeten med bergsäkring

Ytterligare tre stycken bergskärningar längs med Hästhagsvägen i Hästhagen planeras starta under vecka 41.

Nacka kommun ser kontinuerligt över bergbeståndet med ett typiskt inspektionsintervall på mellan sex och åtta år. Berginspektionerna utförs främst under vår och sommar, när dagarna är ljusare och trafiken påverkas så lite som möjligt.

Sidan uppdaterades: