Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Open House i Nacka kommun

I helgen deltar Nacka kommun i Open House Stockholm – festivalen där allmänheten bjuds in till spännande platser. I Nacka bjuder vi in till rundvandring i Centrala Nacka.

Som en del av festivalen är du välkommen att träffa oss på kommunen som jobbar med naturbana Centrala Nacka. Vad händer i området? Vad finns idag? Och vad planeras? Vi kommer också ha ett föredrag om tunnelbanans utbyggnad till Nacka, där sakkunniga från Region Stockholm berättar mer.

Tunnelbanespecial

Region Stockholm, som bygger ut blå linje till Nacka, berättar om arbetet med tunnlar, schakt och biljetthallar. Kommunen berättar också kort om Centrala Nacka, de nya Stadshuskvarteren och planerna för stadsdelen.

När: Fredag 4 oktober, kl 15:30 i Nackarummet i Nacka Forum, plan 1.
Hur: Vi startar med ett föredrag och går sedan ut och tittar på plats via gångbron över Värmdövägen. Av säkerhetsskäl kan vi inte besöka tunnlarna.
Anmälan: Föranmälan krävs av platsskäl, vilken du gör via Open House.

Guidade turer i Centrala Nacka

I naturbana Centrala Nacka bygger vi etappvis nya kvarter, gator och torg. När allt är klart ryms här 3 500 bostäder och 4 500 arbetsplatser, idrottsplatser, skolor, handel och en tunnelbanestation. Möt sakkunniga från kommunen som berättar mer om vad som är byggt idag, vad som planeras och visionen för området.

När: Lördag 5 okt, kl. 10.00, 11.30 och 13.00. Rundturen tar ca 50 minuter.
Hur:
Vi startar i Greenroom, den lilla skogsdungen mellan Nacka Forum och stadshuset.
Anmälan: Drop-in, ingen föranmälan krävs.

Open House Stockholm

Open House Stockholm syftar till att involvera allmänheten i stadens utveckling och stimulera intresset för arkitektur och samhällsbyggande. Festivalen arrangeras av den ideella föreningen Open House Stockholm och pågår i hela Storstockholmsområdet.

Hela programmet hittar du på Open House Stockholm webbplats.

Sidan uppdaterades: