Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nya lekplatser i Nacka

Det har tillkommit två nya lekplatser, vid Rudsjökroken i Velamsund och vid Telegrafberget i Orminge, till det hundratal kommunala lekplatser som finns i Nacka.

Lekplatsen vid Rudsjökroken i Velamsund – aktiviteter för alla åldrar

Den nya lekplatsen vid Rudsjökroken i Velamsund har snabbt blivit en omtyckt plats för både barn och vuxna i området. Här finns lek- och aktivitetsytor för alla åldrar och intressen. För de som gillar sport finns en populär bollplan, basketkorg och en skateramp, där både stora och små kan utmana sina färdigheter. Dessutom finns det möjligheter att bara hänga vid picknickbänkar och njuta av närheten till naturen.

Lekparken erbjuder också aktiviteter för de yngre besökarna. Här finns gungor, en rutschkana och en välanvänd lekkoja med serveringsdisk, där barnen kan låta fantasin flöda. En särskild favorit är träankorna, som direkt blivit mycket omtyckta av många av barnen i trakten.

Lekplatsen på Telegrafberget – en plats för lek och gemenskap

I de övre delarna av Telegrafbergets i Orminge ligger en lekplats som bjuder på roliga aktiviteter för barn i alla åldrar, samtidigt som den erbjuder en fantastisk utsikt. Här finns något för alla – ett klätternät under tak, en minikarusell, sandlåda, koja och gungor. För den som vill uppleva något extra finns en utsiktsplats med milsvida vyer över omgivningarna.

Lekplatsen är inte bara ett ställeför lek, utan även en mötesplats för alla generationer. Det finns gott om sittplatser, där både barn och vuxna kan umgås och njuta av den vackra omgivningen. Oavsett om du är här för att leka, koppla av eller bara ta in den fina utsikten, är Telegrafbergets lekplats ett ställe där alla är välkomna.

Läs mer om Nackas lekplatser på vår webbsida.

Sidan uppdaterades: