Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Hela Sverige plockar skräp – delta den 21 september

Lördag den 21 september 2024 samordnar organisationen Håll Sverige Rent en nationell skräpplockardag. Tillsammans kan vi som bor i Nacka stoppa skräpet från att skada djur och natur i vår kommun.

Kampanjen Hela Sverige plockar skräp anordnas nationellt av Håll Sverige Rent. Den här dagen bjuds hela Sverige in, från norr till söder, gammal som ung, att delta i en gemensam insats för att hålla vårt land rent och fritt från skräp.

World Cleanup Day

Hela Sverige plockar skräp är en del av World Cleanup Day, som tagits upp i FNs lista över internationella världsdagar. Miljontals människor över hela världen är ute och plockar skräp samma dag, som du också kan göra genom att anmäla dig och bli en del av dagen.

Till anmälan till Hela Sverige plockar skräp på Håll Sverige Rents webbsida.

Så slänger du ditt skräp:

  • Bra: Släng skräpet i närmsta papperskorg där det finns plats. Du gör en stor insats bara genom att ta upp skräpet från marken.
  • Bättre: Ta med skräpet hem och lägg det i restavfall.
  • Bäst: Sortera skräpet och lämna det till återvinning, men tänk på att på en återvinningsstation kan du bara lämna förpackningar, inget annat skräp hör hemma där. När du återvinner minskar både klimatpåverkan och användningen av naturresurser.

Se karta över återvinningsstationer i Nacka.

Ta dig ut i naturen – ta med en skräppåse och hjälp våra djur och vår natur

Varför inte ta dig ut i naturen under skräpplockardagen? I Nacka har vi en vidsträckt och vacker natur med många fina natur- och friluftsområden. Det kan ibland hända att man hittar skräp i naturen. Hjälp vår natur. Ta med en skräppåse på promenaden och ta med sådant som inte hör hemma i skog och mark till avfallshanteringen.

Se karta över motionsspår och vandringsleder på vår webbsida.

Hitta Nackas natur- och friluftsområden på vår webbsida.

Sidan uppdaterades: