Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Granskning av detaljplan Ältabergs verksamhetsområde

Detaljplanen för Ältabergs verksamhetsområde syftar till att möjliggöra cirka 12 000 kvadratmeter ny verksamhetsyta, vilket förväntas leda till cirka 140 nya arbetsplatser. Det är en utveckling som kan bidra till kommunens uppsatta mål om 15 000 nya arbetsplatser till år 2030.

Tillkommande verksamheter anpassas för att samspela med det befintliga verksamhetsområdet och natur- och rekreationsvärden bevaras där det är möjligt. Stigen genom det centrala naturområdet bevaras men får delvis en ny sträckning.

- Planförslaget gör det möjligt för nya företag att etablera sig och för befintliga företag att växa. Genom projektet har vi möjlighet att bidra till kommunens mål om 15 000 nya arbetsplatser till år 2030, säger planarkitekt Carl Arvidsson, Nacka kommun.

Granskning

Detaljplaneförslaget är utställt för granskning från den 3 september till och med den 24 september.

Synpunkter

Eventuella synpunkter på planförslaget ska skriftligen ha kommit in senast den 24 september. Alla handlingar och information om hur du lämnar synpunkter finns på projektets webbplats.

Älta och centrumkvarteren utvecklas med ny bebyggelse och ett attraktivt modernt centrum med mer service, handel och ett välkomnande torg som naturlig mötesplats. I centrumkvarteren skapas cirka 950 nya bostäder, lokaler för olika verksamheter, en förskola samt ett äldreboende. Det blir ännu mera Älta.

Sidan uppdaterades: