Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Gator rustas upp i Jarlaberg

På Enspännarvägen i Jarlaberg pågår bygget av ett helt nytt bostadskvarter. Därför börjar vi nu arbetet med att lägga nya ledningar under mark och göra fint med nya gångbanor och belysning.

I våras togs ett symboliskt första spadtag för byggherren JM:s nya bostadskvarter på Enspännarvägen i Jarlaberg. Här planeras det för cirka 350 lägenheter som ska stå klara för inflyttning med start från slutet av 2025.

När området växer och vi får flera nya grannar behöver vi anpassa ledningar för framtiden. Därför börjar vi nu arbetet med att lägga nya ledningar under mark som kan förse fler människor med el, fiber, värme, avlopp och vatten.

Gator rustas upp

Samtidigt som vi lägger nya ledningar passar vi på att rusta upp gatorna runt det nya kvarteret med nya gång- och cykelbanor och belysning. Vi börjar med Jarlabergsvägen, för att sen fortsätta med Lokomobilvägen och slutligen Enspännarvägen.

Vägarna kommer etappvis schaktas och trafiken ledas förbi trafikavstängningar. Delvis kommer envägstrafik ske med trafikljus. Arbetena beräknas pågå till 2025/2026.

Sidan uppdaterades: