Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fler byggstarter än förväntat i Nacka

Hittills i år har cirka 800 bostäder byggstartat eller fått startbesked i Nacka kommun. – Det är fler bostäder än vi trodde, och överträffar våra förväntningar, säger Jacob Hort, stadsutvecklingsstrateg i Nacka kommun.

Sedan årsskiftet fram till nu har spaden satts i marken för flera bostadsprojekt i Nacka kommun. På Nobelberget i Sickla har det bland annat varit byggstart för 80 nya bostäder och på Enspännarvägen i Jarlaberg togs det i maj ett symboliskt spadtag för 350 nya bostäder.

Fler bostäder än beräknat

I fjol räknade Länsstyrelsen Stockholm med att 3 000 nya bostäder skulle börja byggas i länet under 2024. En siffra som de i våras reviderade upp till 8 000. För Nackas del innebär den nivån att cirka 500-600 bostäder ska byggas, men redan nu kan vi se att vi ligger över den bedömningen.

- Efter en period av ekonomiskt utmanande tider ser vi nu en ljusning. Fler entreprenörer än väntat har startat byggprojekt i Nacka kommun, vilket är ett tydligt tecken på framtidstro och en stark vilja att fortsätta bygga och investera i vår kommun, säger Agnes Palinski, kommunalråd (M) i Nacka.

Byggstarter och startbesked 2024

Från årsskiftet fram till nu har följande större projekt i Nacka kommun byggstartat eller fått startbesked (ett beslut som innebär att bygget kan starta):

Kvarnholmens Brygga exteriör_nyhet.jpg170 bostäder har fått startbesked på Kvarnholmen.

Visionsbild_Vattentornet_Bild_JM_bröd.jpgEtt symboliskt spadtag för 350 bostäder har tagits på Enspännarvägen i Jarlaberg.

Älta_torg_bröd.jpg50 bostäder har fått startbesked i Älta.

Nobelberget.jpg80 bostäder har byggstartat på Nobelberget.

Orminge_final_bröd.jpg150 bostäder har fått startbesked i Orminge.

Sidan uppdaterades: