Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Byggnation av stödmurar vid Alphyddan i Sickla

Värmdövägen håller på att utvecklas till en grön och trygg stadsgata. Under september och oktober går projektet in i en intensiv fas med tidvis högljudda arbetsmoment då stödmurar ska byggas nedanför Alphyddan.

Eftersom det är stora nivåskillnader mellan Alphyddan och Värmdövägen behövs stödmurar som säkrar utgrävda områden och skyddar omkringliggande fastigheter. Uppförandet av murarna kräver att en vägg av stålrör, så kallad spont, slås ner i marken ­– ett arbete som periodvis är högljutt. När sponten är förankrad i berggrunden täcks den med betong och bildar en stödmur.

Var kommer arbetet utföras?

På Värmdövägen nedanför Alphyddestigens västra del.

Karta Alphyddan

När utförs arbetet?

Arbetet med spontarna, när stålrören förs ner i marken, och som kan upplevas som högljutt, påbörjas 26 september och fortsätter cirka två veckor framåt, klockan 07.00­–16.00 på vardagar.

Har du frågor?

Kontakta Nacka kommuns kontaktcenter: 08-718 80 00, info@nacka.se
Byggprojektledare William Bluum.

Håll dig uppdaterad

Mer information om arbetet hittar du på:
nacka.se/varmdovagen eller nackastadblogg.skanska.se
eller Instagram: @skanska_varmdovagen_nacka

Värmdövägen byggs om till en grön och trygg stadsgata med butiker, mötesplatser och torg. Under gatan dras nya ledningar för avlopp, vatten, el, värme, tele, fiber och dagvattenhantering, ett nödvändigt arbete för att säkra infrastrukturen för Nackaborna i framtiden. Arbetet genomförs av Skanska på uppdrag av Nacka kommun.

Sidan uppdaterades: