Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Beslut om utredning av gång- och cykelbro mellan Henriksdal och Sickla

Måndag den 2 september fattade kommunstyrelsen ett inriktningsbeslut för en ny gång- och cykelbro mellan Henriksdalsberget och Alphyddan i Sickla.

Beslutet innebär att kommunens planenhet har fått i uppdrag av kommunstyrelsen att undersöka förutsättningarna för att bygga en gång- och cykelbro som binder samman Henriksdalsberget och Sickla. Syftet är att öka tillgängligheten till den nya tunnelbanan och övriga kommunikationer i Sickla, samt att bidra till en sammanhängande stadsmiljö.

Sickla är ett av kommunens stora kommersiella centrum med ett stadsliv och utbud som växer och utvecklas. På Henriksdalsberget bor idag ca 1700 personer och ytterligare 450 bostäder planeras att byggas inom de närmaste åren.

Bron beräknas bli cirka 240 meter lång och 35 – 40 meter hög, över vattnet i Svindersviken. Det skulle innebära att den föreslagna bron blir en av Stockholms längsta och högsta gång- och cykelbroar. En tänkt produktionsstart av bron bedöms kunna ske tidigast år 2027 och den skulle då vara färdig i slutet av år 2029.

Sidan uppdaterades: