Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Vi upplever just nu stora driftstörningar i telefonin. Felsökning pågår.

Läs mer...
Augusti

Ny tillfällig bussterminal öppnar i Slussen på måndag

Från och med måndag 19 augusti kl. 05.00 öppnar den tillfälliga bussterminalen vid Slussen. Härifrån kommer de flesta av bussarna från Nacka och Värmdö att gå fram till att bussterminalen i Katarinaberget är klar hösten 2025.

Den orange linjen markerar gångvägen mellan bussterminalen och tunnelbanan. Bild Stockholm stad

Var ligger den nya bussterminalen?

Den tillfälliga bussterminalen är placerad vid Stadsgårdsterminalen, mellan Stadsgårdsleden och vattnet. Bussarna stannar vid Stadsgårdsterminalen, vilket är platsen där du kliver av när du kommer in till Slussenområdet. Där kommer det även att finnas en vänthall. Du kliver på bussarna vid området mellan Stadsgårdsterminalen och Fotografiska.

Längre att gå

För dig som ska byta mellan buss och tunnelbana bör du vara beredd på att gångavståndet blir längre. Från nya tillfälliga bussterminalen tar det cirka 7–9 minuter att gå till tunnelbanan. Du följer kajen och behöver inte korsa Stadsgårdsleden där bilarna kör. Till påstigningsplatserna från tunnelbanan är det något längre, dit tar det cirka 9–11 minuter att gå. Det tar lite olika lång tid att gå beroende på vilken buss du ska resa med.

Beslut och mer information

Det är Trafikförvaltningen/SL och Stockholms stad som tillsammans beslutat om att flytta busslinjerna till ett nytt läge

För mer information om flytten av terminalen, busstrafiken och ersättningstrafiken för Saltsjöbanan samt pendelbåtarna, besök SL:s webbplats.

Ombyggnation av Slussen påverkar trafiken | SL

Mer information och länkar

Här nedan hittar du mer information. Längst ner bland länkarna finns en bild på en karta över den nya tillfälliga bussterminalen.

Sidan uppdaterades: