Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Vi upplever just nu stora driftstörningar i telefonin. Felsökning pågår.

Läs mer...
Augusti

Granskning av detaljplan för förtätning, Kummelberget verksamhetsområde

Nu ges återigen möjlighet att lämna synpunkter på planförslaget, förtätning, Kummelbergets verksamhetsområde. Planförslaget är utställt för granskning 23 augusti 2024 till och med 23 september 2024.

Det primära målet med detaljplanen är att ge företag möjlighet att utvidga sina verksamheter inom området. Att främja tillväxt inom näringslivet och skapa möjligheter för nya företag att etablera sig är en prioriterad del av kommunens övergripande plan. Den föreslagna detaljplanen har potential att generera nya arbetsplatser, vilket är ett betydande steg mot att uppnå kommunens mål om att skapa 15 000 nya arbetstillfällen fram till 2030.

Parallella detaljplanearbeten pågår samtidigt

För Kummelbergets verksamhetsområde pågår två parallella detaljplanearbeten, denna aktuella granskning gäller enbart Kummelberget förtätning (KFKS 2023-00206). En tidigare samrådshandling för Kummelbergets utvidgning KFKS 2019-00060) har tidigare varit ute för samråd under perioden 8 februari 2022 till och med 22 mars 2022.

Under tiden 28 november 2023 till och med 15 januari 2024 fanns planförslaget förtätning Kummelbergets verksamhetsområde tillgängligt för samråd. Ett öppet hus hölls i entréhallen, Nacka stadshus den 14 december 2023.

Tillgänglig information och handlingar i Nacka stadshus och bibliotek

Detaljplaneförslaget finns tillgängligt för granskning i Nacka kommuns utställningshall i Nacka stadshus, Granitvägen 15, Nacka och på biblioteken i Orminge samt Nacka Forum.

Läs mer om planförslaget och hur du lämnar synpunkter på projektets sida. Kummelbergets verksamhetsområde, Nacka kommun

Centrala Orminge och dess centrum utvecklas till ett tryggt, tillgängligt och levande lokalcentrum och plats. Planen är att centrumet ska vara klart 2030. Då kommer det finnas cirka 2 000 nya bostäder i centrum, lokaler för handel och annan verksamhet, utvecklad bussgata, nytt parkeringshus för infartsparkering och platser för rekreation och möten.

Sidan uppdaterades: