Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Parkstråket i Älta centrumkvarter är nu invigt

I strålande sol och under en klarblå himmel samlades igår, 23 maj, Ältabor och representanter från kommunen samt från Wallenstam för att inviga parkstråket i Älta centrumkvarter. Tillsammans med kommunstyrelsens ordförande (M), Mats Gerdau, tändes en symbolisk eld vid den nya grillplatsen för att markera öppningen av ett efterlängtat projekt.

- Gårdagens invigning av parkstråket i Älta centrumkvarter är ett glädjande bevis på vår gemensamma framtidstro. Här i Älta satsar vi inte bara på att förbättra för dagens invånare, utan också för kommande generationer. Vi strävar efter en hållbar och robust utveckling, även när omvärlden är osäker. Det är viktigt att vi utvecklar för att möta framtidens utmaningar. Att vi gör det i samarbete med Wallenstam, som en pålitlig partner, ger oss trygghet och stabilitet i vårt arbete framåt, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande.

Mats2 kopiera.jpgMats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande tände en symbolisk eld för att markera öppningen.

Parkstråket är en av flera viktiga pusselbitar i stadsutvecklingen för Älta centrumkvarter och kopplar samman de olika delarna av centrumkärnan vilket skapar liv och rörelse och en levande plats.

Boule kopiera.jpg

Barnochbullar kopiera.jpgI kommunens tält fanns representanter från kommunen och Wallenstam på plats för att svara på frågor om utvecklingen i Älta centrumkvarter.

Ett parkstråk för hållbarhet och mångfald

Arbetet med parkstråket påbörjades redan under 2023. När hösten kom landade cirka 20 000 växter.

- Planteringarna tar avstamp i Ältas olika egenskaper och blir en mångfald av växtkaraktärer. Vi är fast beslutna att skapa grönområden som inte bara är vackra, utan också främjar biologisk mångfald och som samtidigt är hållbara för vår miljö. Därför har vi valt en bas av inhemskt växtmaterial till det nya parkstråket, säger Tove Grönwald, landskapsarkitekt på Nacka kommun.

Vår hållbarhetssträvan sträcker sig även till vattenanvändningen, där vi följer principen att använda regnvatten och minimera resursanvändningen. Vi ser fram emot att se parkstråkets grönområden blomstra och växa, och vi hoppas att de kommer att bli en populär tillgång för alla Ältabor och besökare i parken.

Älta och centrumkvarteren utvecklas med ny bebyggelse och ett attraktivt modernt centrum med mer service, handel och ett välkomnande torg som naturlig mötesplats, nya bostäder, lokaler för olika verksamheter, en förskola samt ett äldreboende. Det blir ännu mera Älta.

Läs mer om Älta centrumkvarter på kommunens webbplats
Läs mer om Älta på Wallenstams webbplats

Sidan uppdaterades: