Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Värmdövägen är nominerad till Ljuspriset

Det byggs mycket i Nacka. Det kan innebära en del tillfälliga besvär, men när det blir klart blir det fint. Ett exempel är den nya gatubelysningen kring Vikdalsvägen och Värmdövägen som nominerats till Ljuspriset 2024. (Foto: Jonas Sjögren)

Tävlingen arrangeras årligen av branschtidningen Ljuskultur tillsammans med ideella föreningen Svenska Belysningssällskapet och dess systersällskap Västljus och Sydljus.

”Svenska Ljuspriset är en hyllning till det banbrytande arbete som görs inom ljusdesign och belysningsplanering i Sverige. De nominerade projekten vittnar om en professionalism som förenar teknisk kompetens, estetisk förståelse, kreativitet och en förmåga att skapa unika och inspirerande ljusmiljöer”, säger Vivi Katarina Ruberg Henning, juryordförande.

Belysning i samklang med bebyggelse

Juryns motivering till nomineringen av gatubelysningen kring Vikdalsvägen och Värmdövägen lyder: ”Södra centrala Nacka genomgår en stor stadsutveckling kring Värmdövägens och Vikdalsvägens sträckning. I samband med att tunnelbanan byggs, ska området möta upp den utvecklingen, både till funktion och karaktär. Projektet visar vilken viktig del belysningen har i den nya gestaltningen av gaturummet och hur väl samordnad den är med dess övriga utformning.”

Vinnaren koras tredje september. Bland de nominerade i den exteriöra klassen finns, förutom gatubelysningen i Nacka, också projekt i Göteborg, Kalix och Eslöv. Vi håller tummarna!

Läs mer om Ljuspriset 2024.

Sidan uppdaterades: