Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fortsatt ledningsarbete på Ältavägen

Älta växer och är populärt. Utvecklingen med nya bostäder och service sker i flera delar av Älta. Som en del i utvecklingen fortsätter arbetet med ledningsarbetet och det säkrar framtidens infrastruktur i marken.

Under natten mellan 5 - 6 december leds trafiken om och hänvisas till västra sidan. Gång- och cykelvägen längs Ältavägen breddas vilket medför omledning av gång- och cykeltrafik. . Följ skyltning på plats för säker passage.

Ledningsarbetet säkerställer infrastruktur under marken, såsom el, fiber och fjärrvärme under delar av Ältavägen, det är ett led i Ältas tillväxt och utveckling. Arbetet beräknas preliminärt att vara klart till våren 2024.

Så här påverkas trafiken

Trafiken i området kommer att påverkas. Det går att ta sig fram i båda körriktningarna under det att arbetet på Ältavägen pågår. Gång- och cykelvägar leds om. Under denna tid kommer övergångsstället vid Ältavägen vara obevakat. För att uppmärksamma bilister på fotgängare placeras gula lampor på skyltar.

Arbetet med att bredda gång- och cykelstråk är en del i Trafikverkets upprustning av cykelvägen längs väg 260, Ältastråket, för att öka framkomligheten och trafiksäkerheten.

Här kan du läsa mer om cykelsatsningen Regional cykelplan.

karta över trafikstörande arbeten Ältavägen

Vi rekommenderar att du planerar din resväg och försöker undvika tider när det är ett högt trafikflöde.

Kontakt:
Byggledare, Nacka kommun
Benny Zimmerman, 08-718 79 43, e-post

E-post, telefon: 08-718 80 00

Här kan du läsa mer om Älta centrumkvarter

Sidan uppdaterades: