Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Akut uppdatering i SDK (säker digital kommunikation)

Läs mer...
November

Välkommen att tycka till om detaljplan för verksamhetsområde Orminge trafikplats

Granskning pågår nu för detaljplanen för ett nytt verksamhetsområde vid Orminge trafikplats. Under perioden 31 oktober – 6 december 2023 kan du lämna synpunkter på planförslaget. Den 14 november 2023 hålls ett öppet hus i Nacka stadshus, Granitvägen 15. Vi ses där! (Bild: Cyclomedia/XYZDP)

Ett nytt verksamhetsområde innebär fler arbetsplatser i kommunen

Att skapa utvecklingsmöjligheter för näringslivet och göra det möjligt för nya företag att etablera sig är ett målområde i kommunens översiktsplan. Detaljplaneförslaget kan skapa cirka 150 nya arbetsplatser, vilket kan bidra till kommunens mål om 15 000 nya arbetsplatser till 2030. Detaljplanen möjliggör även för omlokalisering av befintliga verksamheter i närområdet så att Orminge centrum kan utvecklas med fler bostäder.

Läget har bedömts som lämplig för olika verksamheter med hänsyn till den exponering för buller som närheten till Värmdöleden och Ormingeleden medför, samtidigt som trafiklederna erbjuder utmärkta kommunikationsmöjligheter. Potentiella verksamheter inkluderar bilhandel och uppförande av en drivmedelsstation.

Ungefär en tredjedel av naturmarken inom planområdet kommer att bevaras som allmän plats intill det närliggande bostadsområdet. Det ger fortsatt möjlighet till rekreation och bevarande av lokala naturvärden. En ny gång- och cykelväg ökar tillgängligheten till området och gör det möjligt att nyttja kollektivtrafiken.

Detaljplanen var ute på samråd mellan den 22 december 2021 och 2 februari 2022. Efter samrådet har flertalet utredningar kompletterats, och planförslaget har bearbetats bland annat för att minska nödvändiga sprängningsarbeten.

Välkommen till öppet hus den 14 november i Nacka stadshus

Den 14 november 2023 klockan 16.30 -18.30 hålls ett öppet hus med drop-in i Nacka stadshus, Granitvägen 15. Under det öppna huset kan du träffa representanter från kommunen och ställa frågor om planförslaget. Ingen föranmälan krävs.

Lämna dina synpunkter senast 6 december 2023

Under tiden 31 oktober – 6 december 2023 är planförslaget utställt för granskning. Eventuella synpunkter på planförslaget ska skriftligen ha kommit in senast den 6 december 2023.

Läs mer om planförslaget och hur du lämnar synpunkter på projektets sida. Orminge trafikplats | Nacka kommun
Under granskningstiden finns planförslaget även tillgängligt i entréhallen i Nacka stadshus och på biblioteken i Orminge centrum och Nacka forum.

Sidan uppdaterades: